06 Şubat 2004 22:00

Yeni bir Konya mı bekleniyor?

Türkiye, bir hafta önce Konya'da çöken binayı konuşurken; Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaşananlar akıllara durgunluk veriyor.

Paylaş
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen depremin ardından bir yıldan fazla zaman geçti. Ama depremzeler halen çökme tehlikesi olan hasarlı evler ile su içinde kalan konteynırlarda yaşamak zorunda kalıyorlar. Depremzedeler, kendilerine sağlam ev verilmesini istiyor. Tunceli'nin Pülümür İlçesi'nde 27 Ocak 2003 tarihinde meydana gelen depremin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Deprem sırasında bir kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda ev hasar görmüştü. Hasar gören evler arasında 1992 depreminin ardından yapılmış konutlarda vardı. Evlerin hasar görmesi üzerine depremzedeler, iki odalı konteynırlara yerleştirildi. Ancak kışın gelmesiyle birlikte konteynırlar su içinde kalmaya başladı. Her yerden su alan ve toprağa batan konteynırlarda yaşamak istemeyen depremzedeler, hasarlı evlere sığınmak zorunda kaldılar.

Battaniye değil ev istiyoruz "Konteynırlar damlıyor, rutubet var. Soğuk olduğu için hasarlı evlerde kalıyoruz" diyen depremzedeler, battaniye ve gıda yardımı yerine kendilerine ev verilmesini istiyorlar. Konteynırdan çıkarak hasarlı eve yerleşmek zorunda kalan Sabri Demir, konterynırın tabandan su akıttığı söyledi. Bu yüzden hasarlı eve yerleştiğini anlatan Demir, "Konteynırlar oturulmayacak durumda mecbur kaldık buraya yerleştik" ifadeleriyle içinde bulundukları mağduriyeti anlattı.

Kızım bronşit oldu ama ilaç verilmedi Depremde evleri hasar gören ve konteynıra yerleşmek zorunda kalan Hatice Güvenç Akyıldız ise konteynırda üç kişi yaşadıklarını anlattı. Akyıldız şöyle dedi; "Konteynırlar damlıyor. Daha iyi yerlerde yaşamak istiyoruz ama imkân yok. Çocuğum bronşit oldu. 95 milyon lira yardım aldığım için kızıma ilaç verilmedi."

ÖNCEKİ HABER

Ekonomide büyüme tahmini

SONRAKİ HABER

Konya'da çalışmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa