05 Mart 2011 12:57

Kütahya ulaşım hakkına sahip çıkıyor

Kütahya halkı ve öğrenciler ulaşım haklarının peşini bırakmıyor. Belediyenin dayattığı ikili sistemi reddeden halk, AKP’li yönetimin ikili sistemi iptal ederek yerine zam yapma dayatmasını da kabul etmiyor.Belediye geçtiğimiz ay ulaşımda hayata geçirdiği ikili sistemle Kütahya halkını ve öğrencilerini mağdur etmişti. Ge&cc

Kütahya ulaşım hakkına sahip çıkıyor
Paylaş

Belediye geçtiğimiz ay ulaşımda hayata geçirdiği ikili sistemle Kütahya halkını ve öğrencilerini mağdur etmişti. Geçtiğimiz salı halkın ve öğrencilerin katılımıyla yapılan ulaşım eylemi sonrası AKP’li Belediye Başkanı Mustafa İça, eski sisteme geri döneceğini ancak sivil yolculara 25 kuruş zam yapılarak, ulaşım ücretinin 1.40 kuruş olacağını açıkladı.

Öğrenciler ve halk bu kez de “Zamlara dur” demek için bir araya geldi. Halkın ve öğrencilerin taleplerini dile getirdiği basın açıklamasında belediye başkanına “Getirdiğimiz gibi indirmesini de biliriz” diye seslenildi. Ulaşım zammına karşı direnişin süreceği bildirilen eylemde, bugün saat 15.00 da Küçük Park önünde yeniden eylem yapılacağı duyuruldu.(Kütahya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tekstil kongresi yine basına kapalı

SONRAKİ HABER

Gençler ‘çatışma’ istemedi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...