05 Mart 2011 11:10

TPE’deki kadınlara destek

KESK Kadın Genel Sekreteri Canan Çalağan, Türk Patent Enstitüsü'nde işten çıkarılacak 110 kişiye ilişkin yazılı açıklama yaptı.Açıklamada, AKP'nin uyguladığı neoliberal politikaların sonucunda Enstitüsü’nden çıkarılacaklardan 64‘ünün kadın olduğunu vurgulayan Çalağan, &ldqu

TPE’deki kadınlara destek
Paylaş

KESK Kadın Genel Sekreteri Canan Çalağan, Türk Patent Enstitüsü'nde işten çıkarılacak 110 kişiye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP'nin uyguladığı neoliberal politikaların sonucunda Enstitüsü’nden çıkarılacaklardan 64‘ünün kadın olduğunu vurgulayan Çalağan, “AKP'nin emek ve kadın düşmanlığı yine sahnede. Türk Patent Enstitüsü'nde 8 Mart kadınların uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma gününde bizzat emeği ve kadını değersizleştiren anlayışın yansıması ortaya çıkmıştır. Açığa çıkan şey emek düşmanı, erkek egemen kapitalist sistemdir” dedi. Emekçilerin işten atılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen Çalağan, işten atılmaların nedeninin ise sendikalı olmak olduğunu kaydetti.

Çalağan, AKP hükümetinin, sözleşmeli, esnek ve taşeron çalışmada ısrarcı olduğunu belirterek, AKP'nin umurunda olan tek şeyin sermayenin karını arttırması olduğunu vurguladı. Çalağan, ayrıca erkek egemen ve cinsiyetçi yaklaşımların devam ettiği sürece kadın emeği üzerindeki sömürü ve güvencesizliğin devem edeceğini belirterek, şunları kaydetti: “KESK olarak, Türk Patent Enstitüsü'nde işten çıkarılmak istenen 110 emekçi ile ilgili sürecin derhal durdurulmasını talep ediyoruz. Emekçiler kadroya alınmalı, tüm hak kayıpları karşılanmalıdır. Güvencesizliğe, taşeron çalıştırmaya karşı mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.”dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

CHP raporu: Her 3 kişiden biri rüşvet veriyor

SONRAKİ HABER

Nihat Sırdar Ergenekon’dan alınacak mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa