04 Mart 2011 13:50

Galler'de referandum

Birleşik Krallığa bağlı olan Galler’de halk, parlamentoya yasama yetkisi verilmesini oylamak üzere referanduma gitti. Referandumun sonucunda kazanan ‘evet’ oldu.Birleşik Krallığın bir parçası olan Galler'de sağlık ve eğitim gibi 20 konuda yasama yetkisine sahip olan parlamentonun bu yetkiyi Londra onayına gerek kalmaksızın kullanması konus

Galler'de referandum
Paylaş

Birleşik Krallığa bağlı olan Galler’de halk, parlamentoya yasama yetkisi verilmesini oylamak üzere referanduma gitti. Referandumun sonucunda kazanan ‘evet’ oldu.

Birleşik Krallığın bir parçası olan Galler'de sağlık ve eğitim gibi 20 konuda yasama yetkisine sahip olan parlamentonun bu yetkiyi Londra onayına gerek kalmaksızın kullanması konusunda referanduma gidildi.

Sonuçları açıklayan Başkan Carwyn Jones referandumda  yüzde 35 katılım olduğunu evet oyunun yüzde 63.5’la kazandığını bildirdi. Jones “sonuçlarla birlikte bütün dünya burada bir ulusun var olduğunu gördü” diye konuştu.

Galler’deki bu sonuç bazı kesimler tarafından ülkenin birleşik krallıktan ayrılığına yönelik bir adım olduğu şeklinde yorumlanıyor.

Evet oyu Galler parlamentosunun 20 alanın dışında yeni konularda kendi başına karar alabileceği anlamına gelmiyor.

ÖNCEKİ HABER

Değişim rüzgarları-Arap dünyası ve ötesi

SONRAKİ HABER

Önder Babat anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa