21 Şubat 2003 22:00

Barış çağrısıyla geliyor

Ferhat Tunç, "Nerdesin Ey Kardeşlik" adını verdiği yeni albümüyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Albüme adını veren şarkının klibi ise Diyarbakır'da çekilecek.

Paylaş
Protest müziğin güçlü ismi Ferhat Tunç, yeni bir albümle yakında dinleyicilerine tekrar merhaba diyecek. Uzun süreli beste çalışması döneminden sonra stüdyo çalışmalarına Ocak 2003'te başlayan sanatçı, "Barış çağrısı" niteliğinde olan bir şarkısının klibini Diyarbakır'da çekecek. Ferhat Tunç, "Nerdesin Ey Kardeşlik" adını verdiği yeni albümüyle sevenlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Müzik dünyasına 1982 yılında Almanya'nın Bremen kentinde küçük bir stüdyoda yaptığı ilk albümüyle başladı Ferhat Tunç. Dört yıl içinde Almanya'daki iki albüm çalışmasından sonra, 1986'da "Vurgunum Hasretine" adlı üçüncü albümüyle dinleyicilerine Türkiye'den merhaba diyen Tunç, müzik yolculuğunu Türkiye'de sürdürmeye başladı. 21 yıllık müzik yaşamına tam 17 albüm sığdırdı Ferhat Tunç. Müzik hayatının 20 yılını anlattığı son albümü "Şarkılarım Tanıktır"dan sonra yeni bir albüm için kollarını sıvayan sanatçı, beklenen 18. albümünü de bitirmek üzere. Zorlu bir çalışmanın ürünü olan ve yaklaşık bir ay sonra çıkması planlanan albümde, dünyanın gündeminde olan savaş ve barış başta olmak üzere insan hakları ve aşk temalarını işleyen sanatçı, yeni albümünün adını "Nerdesin Ey Kardeşlik" koydu.

Savaşa karşı özel beste Savaş karşıtı tavrını her platformda sergileyen sanatçı, bu albümde, ABD'nin Irak'a saldırısıyla başlayacak olan savaşa özel bir bestesiyle "hayır" diyor. 12 yerine 14 veya daha fazla şarkının yer alacağı albümde sanatçı kendi bestelerinin yanı sıra şair Yılmaz Odabaşı, Yusuf Hayaloğlu ve Ahmet Can Akyol'un şiirlerini de besteleyerek seslendiriyor. Birçok albümünde olduğu gibi bu albümünde de aranjör Osman İşmen'le çalışan Ferhat Tunç, ölüm orucu eylemlerinde hayatını kaybeden iki kızkardeş olan Zehra ve Canan Kulaksız anısına bestelediği "Zehra Kız, Canan Kız" adlı şarkısına da bu albümde yer veriyor.

Diyarbakır'da anlamlı klip Albüme adını veren ve "savaş ve barış süreci"ni anlattığı "Nerdesin Ey Kardeşlik" adlı şarkısına çekeceği klibin mekânı olarak Diyarbakır'ı seçen Tunç , Diyarbakır'ın barış çağrısı yapmak için anlamlı bir yer olduğunu belirtti. Bugüne kadar Diyarbakır'da konser veremeyen sanatçı, klipte onbinlerce Diyarbakırlı'nın yer alacağını açıkladı. Baharın ilk aylarında dinleyicileriyle buluşacak olan albümle birlikte tüm Türkiye'yi kapsayan büyük bir turneye hazırlanan Ferhat Tunç, turnenin sonbaharda da Avrupa'ya taşınacağının müjdesini verdi.

ÖNCEKİ HABER

Kardan adam operasyonu!

SONRAKİ HABER

Hooop aile var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...