04 Mart 2011 13:15

Hacettepe'de mobbing tepkisi

Hacettepe Tıp Fakültesi sağlık çalışanları mobbinge uğrayan kadınları sürgün eden, taciz edeni ise görevi başında tutan fakülte yönetimini Rektörlük binası önünde protesto ettiler.Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Hacettepe Tıp Fakültesi yemekhanesi önünde, &ldquo

Hacettepe'de mobbing tepkisi
Paylaş

Hacettepe Tıp Fakültesi sağlık çalışanları mobbinge uğrayan kadınları sürgün eden, taciz edeni ise görevi başında tutan fakülte yönetimini Rektörlük binası önünde protesto ettiler.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Hacettepe Tıp Fakültesi yemekhanesi önünde, “Tacizci yönetici istemiyoruz” pankartı altında toplanarak, fakülte bünyesindeki Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırmalar Merkezi’nde mobinge uğradığını iddia eden kadınların sürgün edilmesi protesto ettiler. Rektörlük binasına yürüyen SES üyeleri sık sık “Yönetim uyuma, çalışana sahip çık”, “Tacizciler değil, üretenler yönetsin”  sloganları attılar.

Burada basın açıklaması yapan Hacettepe İşyeri Temsilcisi Gülcan Palaoğlu, “Bu ayıp, duruma sessiz kalan ve destekleyenlerin, kadın kimliğini yok sayan yasaları çıkaranların, kadın sorunu üzerine tez yazıp onlara arka çıkmayan aydınların, dekolte giydiği için taciz ve tecavüzü hak ettiğini iddia eden sözde akademisyen din adamlarının ve Mobbinge uğrayan kadınları sürgün eden, mobbing uygulayanları ise görev başında tutan Hacettepe Üniversitesinin ayıbıdır” dedi.
 

ÜNİVERSİTE YÖNETİMİNE ‘GÖREVDEN AL’ ÇAĞRISI

“Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi” bulunan Hacettepe Üniversite’sinde, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Murat Karaağaç’ın hakkında mobbing ve taciz iddiası bulunmasına rağmen hala görevi başında olmasını ve mobbing uygulamaya devam ettiğin söyleyen Palaoğlu,  “8 Mart’ın yaklaştığı bu günlerde, mücadeleye nereden ve nasıl başlayacağımızın da göstergesi olarak karşımızda durmaktadır” dedi.

“Ne 24 saat hizmet veren parasız kreş talebimizden vazgeçeceğiz, ne de mobbing uygulayan yöneticilerin yakasını bırakacağız” diyen Paloğlu, Hacettepe Üniversitesi Yönetimini, bu sorunları çözmeye, mobbing uygulayanları görevden almaya çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta tüccar zihniyeti

SONRAKİ HABER

‘Karşı karşıya türkü söyleyebiliriz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...