03 Mart 2011 12:57

Eylemsizlikle ilgili açıklamalar yapıldı

EYLEMSİZLİĞİN sona ermesi ile ilgili açıklama yapan İHD Mersin Şubesi, İmralı Cezaevi’nin kapatılmasını isterken, MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi de, hükümetin somut adım atmasını istedi.İHD Mersin Şubesi, konuya ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanr

Eylemsizlikle ilgili açıklamalar yapıldı
Paylaş

İHD Mersin Şubesi, konuya ilişkin Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, Kürt sorununda “demokratik açılım” sürecinin tıkandığını ve hükümetin sürecin sorumluluğuna uygun davranmadığını belirterek, Kürt sorununun barışçıl ve demokratik çözümü için öncelikle ifade ve örgütleme özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini kaydetti.

“Siyasal iktidar sorumluluk alarak adım atmalıdır” diyen Tanrıverdi İmralı Cezaevi kapatılmalısını istedi.
MAZLUM DER Diyarbakır Şubesi de, aynı konuya ilişkin dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Açıklama yapan Şube yöneticisi Av. Nurettin Bozkurt, çözüm adına somut adımların atılmadığını ve bir iradenin halen oluşmadığını üzülerek belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadın meslektaşına şiddet uygulayan öğretmen hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

Başbakanın hedefinde yine BDP var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa