17 Ocak 2002 22:00

HADEP: Bölücü değiliz

HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, HADEP'in laik, demokratik bir parti olduğunu ve bölünmeye yönelik hiçbir açıklamasının bulunmadığını söyledi.

Paylaş
HADEP: Bölücü değilizHADEP Genel Başkanı Murat Bozlak, HADEP'in laik, demokratik bir parti olduğunu ve bölünmeye yönelik hiçbir açıklamasının bulunmadığını söyledi.Birtakım görüşmelerde bulunmak için dün İstanbul'a gelerek, partisinin Kartal ve Bağcılar İlçe Örgütlerini ziyaret eden Murat Bozlak, kalabalık parti gruplarınca karşılandı. Bozlak, öğleden önce gittiği Kartal'da ilçe binasının önünde toplanan partililere hitap ettikten sonra ilçe yöneticileriyle görüştü. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozlak, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun, AKP ve HADEP ile ilgili açıklamalarının" hatırlatılması üzerine, "Bu dava, laik, demokratik ve bölünmez bütünlük için bir suç odağı olduğu kanısıyla 3 yıl önce açıldı. Bu dava gerginlik ortamında açılan bir davadır. HADEP halka mal olmuş bir parti, 2 seçim geçirmiş, son seçimde 1,5 milyon dolayında oy almış bir partidir. HADEP laik, demokratik bir partidir ve bölünmeye yönelik hiçbir açıklaması yoktur. Umuyorum ki, bu dava reddedilecektir" dedi.

Polis gerginliği Bozlak için Bağcılar'da yapılan karşılama töreni ise gergin bir havada geçti. Karşılama öncesinde keskin nişancı polislerin çatılara konuşlandırıldığı, bina çevresinin de çevik kuvvet polislerince ablukaya alındığı görüldü. Eylemi izleyen gazeteciler, polislerce karşılama alanından yaklaşık 200 metre öteye götürüldü ve burada GBT soruşturmasına tâbi tutuldu. Saat 14.30'da binanın önünde toplanmaya başlayan HADEP'liler "HADEP halktır halk burada", "Halkın partisi kapatılamaz" sloganlarını attılar. Partililerce getirilen biri Kürtçe iki pankartın taşınmasına ise izin verilmediği eylemde polisler, Kürtçe slogan atanları da gözaltına almakla tehdit ettiler. Bozlak, saat 16.00 civarlarında ilçe binası önüne gelince izdiham yaşandı. Bozlak, burada da Kartal'dakine benzer bir konuşma yaptı. Kürtçe eğitim talebine ve HADEP'e baskınları kınayan Bozlak, üyelerinden HADEP'e ne olursa olsun sahip çıkmalarını istedi.
ÖNCEKİ HABER

Ecevit Red Bull'la uçuyor!

SONRAKİ HABER

EMEP: Talepler kabul edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa