02 Ocak 2002 22:00

Meclis'in gündemi IMF yasaları

Koalisyon ortağı partiler, TBMM Genel Kurulu'nun 11 Ocak'a kadar aralıksız çalışmasına ve bazı yasa tasarılarının öncelikli olarak görüşülmesini TBMM Danışma Kurulu'na önerecekler.

Paylaş
Meclis'in gündemi IMF yasalarıKoalisyon ortağı partiler, TBMM Genel Kurulu'nun 11 Ocak'a kadar aralıksız çalışmasına ve bazı yasa tasarılarının öncelikli olarak görüşülmesini TBMM Danışma Kurulu'na önerecekler. İktidar ortağı partiler, bugün toplanması beklenen TBMM Danışma Kurulu'nda bazı yasa tasarılarının Gündem'in ön sıralarına çekilmesini önerecekler. Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamazsa, öneri, TBMM Genel Kurulu'na sunulacak. Genel Kurul'un bugünden itibaren 11 Ocak Cuma günü de dahil 23.00'e kadar çalışması, yasa tasarı ve tekliflerinin görüşülmesi istenecek. Bu kapsamda, Genel Kurul'un Perşembe gününden itibaren hafta sonu da dahil olmak üzere 14.00-19.00 ve 20.00-23.00 saatleri arasında çalışması öngörülüyor. Bu çalışma sürecinde, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye gönderilen Tütün Yasası'nın görüşülmesine devam edilecek. Bu yasanın ardından Gündem'in ön sıralarına çekilmesi istenen tasarılar şunlar:- Kamu İhale Kanunu Tasarısı ile buna ilişkin sözleşmeler konusundaki tasarı,- Reel sektörün mali sektöre olan borçlarının yeniden yapılandırılması, bankacılıkla ilgili bazı yasalarda değişiklik yapılması ve sermayesi yetersiz bankalara kaynak aktarılmasını öngören

tasarı, - Yeni gelir kaynakları sağlanması kapsamında bazı vergi yasalarında değişiklik öngören yasa tasarısı,- Endüstri Bölgeleri Yasa Tasarısı,- "Terörist Bombalamaların Ortadan Kaldırılması" ile "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi" konusundaki uluslararası sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair iki yasa tasarısı.
ÖNCEKİ HABER

"Gürcistan'da Türk uçakları"

SONRAKİ HABER

Banker'e göre 'acil durum' yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...