31 Aralık 2001 22:00

'En büyük talihsizlik 57. hükümet'

SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, 2001 yılının hem dünya hem de Türkiye için felaket yılı olduğunu belirterek, en büyük talihsizliğin de 57. hükümet duğunu söyledi.

Paylaş
'En büyük talihsizlik 57. hükümet'SP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, 2001 yılının hem dünya hem de Türkiye için felaket yılı olduğunu belirterek, en büyük talihsizliğin de 57'inci hükümet duğunu söyledi. DYP Genel Başkanı Tansu Çiller de "Yeni yılda inşallah yeni bir başlangıç yapacağız. Yeni yıl bir seçim yılı, sandık yılı olacaktır" dedi.Esengün dün Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, 2001 yılının Türkiye için bir savaş yılı gibi geçtiğini, 15 milyon insanın yoksulluk sınırının altına düştüğünü dile getirdi. Türkiye'nin yüzde 10 küçüldüğünü ifade eden Esengün, "2001 yılında tam bir Ecevit klasiği yaşandı. Açlık, yokluk, sefalet, pahalılık, hırsızlık, yolsuzluk Ecevit ismi ile bir kez daha özdeşleşti" dedi. 2001 yılında ekonominin çöktüğünü, ekonomi yönetiminin tamamen IMF'nin inisiyatifine terk edildiğini dile getiren Esengün, Meclis'in takvimini, yasaların önceliğini IMF'nin belirlediğini söyledi. Esengün, 35 milyon insanın açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşadığını kaydederek, memur, işçi, emekli, esnafın çaresizlik içinde kıvrandığını ifade etti. Ecevit'in ABD'ye gezisini eleştiren Esengün, "Ecevit ABD'ye gitmekle güven tazeleyemez, ABD'ye niçin gitmektedir, ikna için çağrılıyorsa gerek yoktur. Türkiye'de en Amerikancı şimdilerde Ecevit'tir. Ecevit'in yeterli hazırlık yapmadan ABD'ye gitmesi Kuzey Irak'a yapılacağı söylenen müdahalenin oldu bittiye getirilmesi tehlikesini beraberinde getirmektedir" diye konuştu.

Çiller: 2002 sandık yılıDYP Genel Başkanı Tansu Çiller, beraberindeki partililerle Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Bahçelievler Çocuk Yuvası ile Huzurevini ziyaret etti. Çiller, huzurevinde yaptığı konuşmada, yaşlıların yeni yıllarını kutladığını belirterek, şöyle konuştu: "Bu ülke aslında kaynakları olan, onurlu, büyük bir ülkedir. Bugünkü hastalıklı görüntü, bugünün meselesidir. Yeni yılda inşallah yeni bir başlangıç yapacağız. Yeni yıl bir seçim yılı, sandık yılı olacaktır."
ÖNCEKİ HABER

İhanet yasaları bir haftada çıkartılacak

SONRAKİ HABER

Devletin boğduğu kent

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...