28 Aralık 2001 22:00

Çay, Bahçeli'yi topa tuttu

Bahçeli'nin Devlet Bakanlığı görevinden azlettiği MHP Milletvekili Abdulhaluk Çay, azil konusunun çarpıtıldığını söyledi.

Paylaş
Çay, Bahçeli'yi topa tuttuDevlet Bakanlığı görevinden alınan MHP Çorum Milletvekili Abdulhaluk Çay, azil konusunun çarpıtıldığını bildirerek, "Azlin gerçek sebebinin ne olduğu sorusuna doğru cevabı vermek konumunda olan gerçek kişi, azil tasarrufunda bulunan Sayın Bahçeli'dir" dedi. Çay, Meclis'te MHP'li bazı milletvekilleri ile daha önce ihraç edilen İçel Milletvekili Ali Güngör'ün de katıldığı basın toplantısında, bakanlıktan alınmasının ardından yapılan yorumları değerlendirdi. Bakanlıktan azlinin "MHP'de ilkeli azil" şeklinde ifade edilmesini, "kavram cahilliği" olarak nitelendiren Çay, "Azil bir yetkinin kullanılmasıdır. Ancak unutulmamalıdır ki, pek nadir, pek zaruri hallerde başvurulacak olan azil işinin milli, insani, vicdani ve ahlaki bir temeli olmalıdır" dedi. Tüm gelişmelerden sonra "kamuoyu, milliyetçiler ve MHP'lilerin, azlinin gerçek sebebini sormaya devam ettiklerini" bildiren Çay, "Devlet yönetiminde görev almış hiç kimse, karnından konuşmamalı, gölgelere ya da aynalara hitap etmemelidir.Ancak açıkça ifade etmek isterim ki, geçmişte meydana gelen birçok önemli olayda yapıldığı gibi, susmaya devam edilirse bu takdirde akıllara 'Acaba bugünkü MHP yönetimi, MHP'nin geçmişte kazandığı Türk milliyetçiliği imajından ve yüklendiği Türk milliyetçiliği misyonundan rahatsız mı olmaktadır, bu imajdan ve misyondan kurtulmak mı istemektedir?' sorusunu davet edecektir" dedi.

İstifayı düşünmüyorDevlet Bakanlığı görevinden alınan MHP Çorum Milletvekili Abdulhaluk Çay, partiden istifa etmesinin en son düşüneceği şey olacağını belirterek, "Bunu aklıma bile getirmek istemiyorum" dedi. Çay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türk devlet ve topluluklarını kapsayan kurultay düzenlenmesine Alparslan Türkeş'in önayak olduğunu ve bu organizasyonun bir gelenek haline geldiğini söyledi.

MHP'lilerden destekAbdulhaluk Çay'ın basın toplantısına MHP'li milletvekillerinden Sadi Somuncuoğlu, Enis Öksüz, Edip Özbaş ve Mesut Türker de katıldı. Bir süre önce ihraç edilen İçel Bağımsız Milletvekili Ali Güngör'ün yanı sıra Şaban Karataş da Çay'a destek verenler arasında yer aldı. Toplantıya katılan milletvekilleri, salon çıkışında Çay'ı öperek kutladılar. Basın toplantısına bazı MHP'li milletvekillerinin de katılmasının "parti içinde bir muhalefet hareketi olup olmadığının" sorulması üzerine Çay, "Hayır, MHP'nin misyonuna sahip çıkan arkadaşlarımız. Ve sahip çıkacaklardır" dedi.
ÖNCEKİ HABER

İhale Yasası, IMF ve AB'nin

SONRAKİ HABER

Yolları IMF mi açacak?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...