20 Aralık 2001 22:00

İETT 300 bin liraya taşısa zarar etmez

İstanbul'da şehiriçi taşımacılığa yapılması planlanan zam, özel halk otobüsü şoförlerinin tepkisini topluyor. Şoförler, belediyenin İETT'den zarar etmediğini belirtiyorlar.

Paylaş
İETT 300 bin liraya taşısa zarar etmezSavaş Velioğluİstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi taşımaya 2002 yılında yapmayı düşündüğü zamma özel halk otobüsü şoförlerinden tepki geldi. Belediyenin zarar ettiği gerekçesiyle yapmayı planladığı zam sonrasında yolcu sayısının düşeceğine dikkat çeken şoförler, İETT'nin zarar etmeyeceğini belirtiyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nin her bayramda bedava yolcu taşıyıp daha sonra da bilet fiyatlarına zam yaptığının altını çizen özel halk otobüsü şoförleri, "Belediye oy potansiyelini artırmak için yolcuları bedava taşıyor. İETT, yolcuları 300 bin liraya bile taşısa zarar etmez" diyorlar. Yapılan zamlardan sonra yolcu sayısının düştüğünü kaydeden şoförler, belediyenin her ay mavi akbilden 4 trilyon lira para kazandığını ifade ediyorlar. Şoförler her bayramdan sonra bilet fiyatlarına zam yapılmasını belediyenin kullandığı bir taktik olarak değerlendiriyorlar.

İETT zarar etmezHalk otobüslerinin İETT'ye oranla daha az yolcu taşımasına rağmen zarar etmediğini söyleyen özel halk otobüsü şoförü Şinasi Levent, "Bilet fiyatları yüksek olduğu için yolcu sayımız azaldı. Bilet fiyatı 300 bin lira olsa daha çok para kazanırız. Kendi çıkarları için paraları kullanırlarsa zarar ederler" diyor. İETT'nin kazandığı parayı hiçbir kurumun kazanmadığını dile getiren Levent, "Vatandaşı düşünen kimse yok, bilete zam yapılırsa yolcu sayısı yarıya düşer" diyor.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özel halk otobüslerinden aylık 765 milyon lira aldığını belirten Levent, binlerce otobüs olduğunu ve bu otobüslerden alınan paraların nereye gittiğini bilmediklerini kaydediyor. 765 milyon liranın çalışmayan otobüslerden de alındığını dile getiren Levent, "Bir özel otobüs aylık 3 milyar lira para kazanıyor, belediyenin arabaları nasıl zarar ediyor, anlamak çok zor" diyor. Belediyenin bayramlarda bedava yolcu taşıdığına dikkat çeken özel halk otobüsü şöförü Harun Bakır, "Belediye zarar ediyorsa bayramlarda bedava yolcu taşımasın. Zarar eden şirket bedava yolcu taşımaz. Bayramlarda özel halk otobüsleri indirimli yolcu taşıdığı zaman 75 milyon lira ceza kesiliyor, kendisi bedava taşıyor, sonra da zarar ettik diye bilet fiyatlarına zam yapıyor. İETT'nin zarar etmesinin imkânı yok" diyor. Vatandaşı kimsenin düşünmediğini ifade eden Bakır, yaşam koşullarının zor olduğu günümüzde, belediyenin bilet fiyatlarına zam yaparak kendi rantını yükseltmeye çalıştığını belirtiyor.

İndirim yapmalıBilet fiyatlarının çok yüksek olduğunu kaydeden özel halk otobüsü şöförü Hasan Baş, belediyenin zam yerine indirim yapması gerektiğini belirtiyor. Belediyenin ücretsiz taşıma kartlarını yandaşlarına verdiğini vurgulayan Baş, özürlü olmayan kişilerin bile bu kartları aldığını dile getiriyor. İETT'nin zarar etmesinin imkânı olmadığını yineleyen Baş, "Belediyenin aylık 4 tirilyon mavi akbil geliri var, bunun parası nereye gidiyor, kimse bu paraların hesabını sormuyor. Bizler para kazanıyorsak, belediye otobüsleri kesin kazanıyordur. Bilet fiyatlarını indirsinler, daha çok para kazanırız" diyor. "Kalbi ağrıyan bile belediyede tanıdığı olduğu için özürlü kartı alıyor" diyen Baş, belediyenin oy potansiyelini artırmak için bu tür yolsuzluklar yaptığını söylüyor. İETT'nin 300 bin liraya yolcu taşıması halinde zarar etmeyeceğini dile getiren özel halk otobüsü şöförü Hıvzıllah Çeçen, bilet fiyatlarının düşürülmesi halinde sürümden para kazanacaklarına dikkat çekiyor. Belediyenin İETT'den kazandığı parayla kendi bütçesini bile kalkındırabileceğini söyleyen Çeçen, "Trilyonlarca lira para geliyor, İETT'ye kimse hesap sormuyor. Zam yapılmasını istemiyoruz, ne kadar çok zam yaparlarsa o kadar yolcu sayısı düşüyor. Belediye 300 bin liraya yolcu taşısa daha çok para kazanır" diyor.
ÖNCEKİ HABER

Devletin önlemi yok

SONRAKİ HABER

Kopuk kola gecikmiş diyet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...