03 Mart 2011 10:27

!f Kısalar’ın galibi Kürtçe film

!f Türkiye’den Kısalar seçkisinde yer alan 43 film arasından !f izleyici ödülü tamamı Kürtçe çekilmiş olan Berf (Kar) filmiyle Erol Mintaş’ın oldu.Anne Oğul Üçlemesi’nin ikinci filmi olan Berf, Ağrı’nın küçük bir köyünde yaşayan bir anne, oğul ve torunun hikayesini anlat

!f Kısalar’ın galibi Kürtçe film
Paylaş

!f Türkiye’den Kısalar seçkisinde yer alan 43 film arasından !f izleyici ödülü tamamı Kürtçe çekilmiş olan Berf (Kar) filmiyle Erol Mintaş’ın oldu.

Anne Oğul Üçlemesi’nin ikinci filmi olan Berf, Ağrı’nın küçük bir köyünde yaşayan bir anne, oğul ve torunun hikayesini anlatıyor. Filmde; ölmeden önceki son isteği “bir avuç kar” olan, oğlunu kaybetmiş bir annenin acısına tanık oluyoruz.
2006 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğinden mezun olan Erol Mintaş, 2008 yılında “Bir anlatım dili olarak varoluşçuluk ve Tarkovsky sineması” tezi ile Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sinema-TV Tezli Yüksek Lisans Programı’nı tamamladı.

27 Şubat Pazar günü yapılan Ödül Töreni’nde ödülünü almak üzere sahneye çıkan Mintaş “ Bu ödülü hiç beklemiyordum, özellikle !f izleyicilerinden bu ödülü olmak çok gurur verici ve şaşırtıcı çünkü filmimin Kürtçe olmasından dolayı seyircilere ulaşmasının çok zor olduğunu düşünüyordum” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meclis’te Ergenekon tartışması

SONRAKİ HABER

Geçen senenin ‘en fena’ filmleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...