10 Ekim 2001 21:00

Düğünlerde takı yasağı!

Ekonomik kriz düğün geleneklerini ihtiyar heyeti kararıyla askıya aldırttı. Tavşanlı'ya bağlı Demirbilek Köyü İhtiyar Heyeti, "gençlerin evlenmesi önündeki bu engeli", kız tarafının damat tarafından takı istemesini yasaklayarak ortadan kaldırdı.

Paylaş
Düğünlerde takı yasağı!Ekonomik kriz nedeniyle yaşam koşullarının her geçen gün daha da ağırlaşması üzerine, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Demirbilek Köyü İhtiyar Heyeti, kız tarafının damat tarafından altın takı istemesini yasakladı.

En az 5 milyarKöy Muhtarı Ahmet Aldemir, yöre adetlerine göre, kız tarafının, damadın ailesinden en az 5 milyar liralık altın takı istediğini belirterek, bu adetin, ekonomik kriz nedeniyle zor şartlar altında bulunan gençleri ve ailelerini zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Evlenenler azalmıştıGeleneklerin yarattığı bu baskının, köyde evlenen çiftlerin sayısında büyük azalma yaşanmasına neden olduğunu anlatan Köy Muhtarı Ahmet Aldemir, Köy İhtiyar Heyeti'nin, köylülerin başvurusu üzerine konuyu değerlendirdiğini ve geleneklerin askıya alınması yönünde karar aldığını bildirdi.

Sadece yüzük ve küpeKöy Muhtarı Ahmet Aldemir, bu konuda aldıkları karar gereğince, evlenen çiftlere yüzük, geline de küpe dışında başka bir takı alınmasının ve 5 takımdan fazla elbise hediye edilmesinin de yasaklandığını sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

Savaşa karşı mücadele

SONRAKİ HABER

Bush'un terör tacirliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa