28 Ağustos 2011 10:19

Adana’da Barış Mitingi çalışmaları başladı

Adana demokrasi güçleri 11 Eylül Pazar günü barış miting düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış gününün bayrama denk gelmesi nedeniyle 11 Eylül’de düzenlenecek mitinge, Emek, Demokrasi Özgürlük Bloku Adana Milletvekili Murat Bozlak ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da aralarında old

Adana’da Barış Mitingi çalışmaları başladı
Paylaş

Adana demokrasi güçleri 11 Eylül Pazar günü barış miting düzenleyecek. 1 Eylül Dünya Barış gününün bayrama denk gelmesi nedeniyle 11 Eylül’de düzenlenecek mitinge, Emek, Demokrasi Özgürlük Bloku Adana Milletvekili Murat Bozlak ve Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın da aralarında olduğu birçok kişi katılacak.

Mitingin hazırlıkları başlarken, başvurusu da yapıldı. Mitingde Ali Asker’in de sahne alacağı belirtildi. Mitingin masraflarını karşılamak amacıyla 9 Eylül günü bir yemek düzenlenecek. Yemeğe Emek, Demokrasi Özgürlük Bloku İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve Adana Milletvekili Murta Bozlak da katılacak. Miting hazırlıkları kapsamında bildiri, afişler de basıldı. Çıkartılan bildiride; “Yıllardır toplumun vicdanında ve hafızasında silinmesi zor, derin izler bırakan bu acılar artık son bulmalıdır. Türkiye bugüne kadar savaşın bedelini en ağır şekilde ödemiştir. Savaşın değil, demokratik, barışçıl çözüm yollarının gündem olması için herkesi sağduyulu davranmaya davet ediyor, siyasilerin ve medyanın toplumda düşmanlık duygularını pekiştirecek açıklama ve yayınlar yapmak yerine, barış ve bir arada yaşam zeminini güçlendirecek somut adımlar atmalarını istiyoruz. Barış için, kardeşlik için, evlatlarımızın öldürülmemesi için, savaşa dur demek için demokratik bir anayasa için tüm halkımızı mitinge davet ediyoruz” denildi.

Adana’da Barış Mitingi 11 Eylül Pazar günü saat 16.00 da Uğur Mumcu Meydanında yapılacak. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gaz bombasıyla vurulan Ayhan yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Barış Anneleri: Ölümlere karşı seferber olun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa