17 Eylül 2001 21:00

Levent Tüzel: Ülkenin savaşa

Levent Tüzel: Ülkenin savaşa
   sürüklenmesine izin vermeyeceğiz EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel ve beraberindeki heyet, dün Malatya'daydı. EMEP Malatya İl Örgütü'nü ziyaret eden Levent Tüzel, burada yaptığı konuşmada, bugünkü işsizliğin, açlığın ve sefaletin sorumlusunun hükümet ve IMF programları olduğunu belirtti. Tüzel, mevcut hükümetin, "boyalı medya"nın da desteğiyle ülkeyi savaşa sürüklediğine işaret ederek, ABD istihbarat örgütlerinin geçmiş yıllardan beri terörü desteklediğini dile getirdi. Saldırıyı ABD tarafından yetiştirilenlerin yaptığını kaydeden Tüzel, hükümetin aksine halkın, ABD aleyhine duygular beslediğini ifade etti. Türkiye'deki üslerin kullanılmasına karşı olduklarını vurgulayan Tüzel, Türkiye halkının geleceğinin bir avuç insanın çıkarları uğruna harcanamayacağını belirtti.

Ezilen halklar birleşmeli Gerektiği takdirde büyük çapta işçi gösterileri ve mitingler yapacaklarını bildiren Tüzel, şu anda savaş ilan edilen, ezilen tüm Arap halkının yanında olduklarını ifade etti. Tüzel'den sonra söz alan EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner de "Bizi açlığa ve yoksulluğa itenlerle savaşa girmemizi isteyenler aynı kişilerdir" diyerek, tüm ezilen halkların ABD'ye ve emperyalist güçlere karşı birleşmesi gerektiği üzerinde durdu. Yalçıner, siyasetin içine düştüğü tıkanıklığı açmak için kurulan AKP ve yeni sosyal demokrat oluşumların da halktan beklenen ilgiyi görmediğini kaydetti. Sadece İstanbul'da yüzbinlerin yemek kuyruğunda beklediğini ve bayat ekmek satış büfelerinin kurulduğunu belirten Yalçıner, tüm bunlara rağmen ülkenin karanlık bir savaşa sürüklendiğini dile getirdi.

Korkuyorlar Günlük Evrensel Yazarı Bülent Habora ise Antep ve Malatya'da yapılmak istenen mitinglerin komik gerekçelerle yasaklanmasının tek nedeninin "açlığın ve yoksulluğun haykırılmasıyla gerçeklerin açığa çıkacağının korkusu" olduğunu söyledi. ABD'ye yapılan saldırının emperyalist güçler tarafından bir fırsat olarak değerlendirildiğine işaret eden Habora, savaş çığırtkanlığı yapanların mazisinin temiz olmadığına, CIA elemanlarının dünyanın birçok yerinde yaptıkları kanlı operasyonlarla halk iktidarlarını yıkmaya çalıştığına dikkat çekti. Dünyada ABD elinden çıkmamış bir terör örgütünün olmadığını, kimi örgütlerin CIA ve onun Türkiye'deki uzantısı MİT tarafından beslendiğini belirten Tevfik Taş da, emekçilerin saflarını güçlendirerek, savaş olmaması için çaba sarf etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Evrensel'i Takip Et