17 Aralık 2000 22:00

6 yaşında 'seks köleleri'

"Fuhuş alanında büyüyen yeni bir sektör" olarak tanımlanan çocuk fuhuşunda 6 -7 yaşında çocuklar kullanılıyor ve İngiliz polisi de bu bilgiyi doğruluyor.

Paylaş
6 yaşında 'seks köleleri'
İngiltere'de pazar günleri yayımlanan The Observer gazetesinin iddiası, insanları dehşete düşürüyor. Gazete, yoksul ülkelerden kaçırılan ya da satın alınan 6 -7 yaşındaki çocukların yaşlı zenginlere pazarlandığını yazdı. "Fuhuş alanında büyüyen yeni bir sektör" olarak tanımlanan çocuk fuhuşunun geldiği noktayı gösteren haberi, İngiliz polisi de doğruluyor.
"Şaşkın, umutsuz, henüz geldiği ülkenin dilini bile bilmeyen bu çocuklar genelevlerde hapis hayatına mahkûm ediliyorlar ve zorla yaşlı ve zengin kişilere pazarlanıyorlar" diye yazan gazete, bu yaştaki bir çocukla beraber olabilmek için müşterilerin 500 sterline (500 milyon lira) kadar fiyatlar ödediklerini belirtti.
Bazıları kaçmayı başardı
Henüz ergenlik çağına bile girmemiş bu çocukların polis tarafından bulunmalarının da güç olduğunu belirten gazete, bu çocukların saklandıkları evlerin devamlı koruma altında tutulduğunu yazdı.
Observer, bazıları tutuldukları evlerden ve sahiplerinden kaçmayı başaran bu çocukların bir kısmıyla röportajlar yapmayı başardığını da yazdı ve çoğu evsiz olan bu çocukların çareyi uyuşturucu ve alkolde bulduklarını belirtti.
Kimseye güvenmiyorlar
"Seks kölesi" olarak kullanılan çocukların, polis veya gazeteci bile olsa kendilerinden büyüklere güvenmeyi reddettiklerini ve ağır ruhsal sorunların etkisi altında bulunduklarını anlatan gazete, polis örgütü Scotland Yard'ın da söz konusu sorunu bugüne kadar karşılaşılan en büyük sorunlardan biri addettiğini kaydetti.
Polisin de aynı yönde istihbaratlara ulaştığını belirten Observer, çocukların İngilizce bilmedikleri için sokaklarda, genelevlerde olduklarından daha büyük tehlikelerle karşı karşıya olduklarına dair uyarıda bulundu.
Observer, çok sayıda küçük kızın, yanlış anlamalar sonucu son derece zor durumlarda kaldıklarını belirtirken, 11 yaşından bu yana fahişelik yapan 15 yaşındaki bir kızın sözlerine de yer verdi:
"Millerce öteden şiddete başvurabilecek ya da sapık eğilimler taşıyan bir erkeği tanıyabilirim. Ancak bu küçük kızların hiçbir şey anlayamadıkları gibi, bir şeyler anlayabilmek için sohbet edecek kadar İngilizceleri de yok".
ÖNCEKİ HABER

Sonuç almak için birleşik eylem

SONRAKİ HABER

İkinci Bush dönemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...