07 Kasım 2000 22:00

Aytaç patronu fabrikada terör estirdi:

   15 yaralı

Paylaş
Aytaç patronu fabrikada terör estirdi:
   15 yaralı
Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde kurulu bulunan Yimpaş Holding'e ait Aytaç Et ve Süt Ürünleri Fabrikası'nda, patronun geçen hafta Yozgat'tan getirdiği kişiler ile sendikalı işçiler arasında çıkan kavgada, 5'i ağır 15 kişi yaralandı.
Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Genel Mali Sekreteri Seddar Aslan, "Aytaç işvereninin geçen hafta Yozgat'tan getirdiği kimliği belirsiz kişilerin, kazma ve küreklerle işçilere saldırdığını" açıkladı. Saldırıda çok sayıda işçinin yaralandığını kaydeden Aslan, "İşveren sendikalı işçilerin örgütlenmesini engellemek istiyor. Çerkeş'e dışarıdan getirilen kişilerle, sendikalı işçiler arasında çıkan kavgada yaralanan 15 işçi, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı" dedi. Saldırının ardından fabrikada çalışan yakınlarını merak eden Çerkeş halkı Aytaç önünde toplanarak beklemeye başladı. İşçiler ile jandarma ve polis birliklerinin fabrikadaki bekleyişi de akşama kadar sürdü. Ağır yaralı 10 sendikalı işçinin kaldırıldığı SSK Ankara Dışkapı Hastanesi'nden yapılan açıklamada da, Turan Ördek, Şaban Gülmez, Ali Tanyeli, İbrahim Çukurova ve Zeynel Aslan ve diğer 5 işçinin el, yüz ve vücutlarının çeşitli yerlerinde darp izleri bulunduğu açıklandı.
Saldırının ardından Çankırı'ya giden Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu yaptığı açıklamada, "Eşkiyalar görevden uzaklaştırılana kadar hakkımızı arayacağız" dedi. Yimpaş Holding patronuyla Çalışma Bakanlığı müfettişleri de Çerkeş'e gittiler. Aytaç Fabrikası'nda çalışan 630 işçi bir süre önce, patronun tayin, sürgün ve fesih yoluyla işçilerin örgütlenme çalışmalarını engelleme ve toplu iş sözleşmesi hakkını gaspetme girişimlerine karşı eylemlere başlamıştı.
ÖNCEKİ HABER

Komsa'da grev başladı

SONRAKİ HABER

Tarım işçisi ailenin dramı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...