30 Eylül 2000 21:00

Perdeler açılıyor....

Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları ile Güzel Sanatlar Müdürlüğü'ne bağlı sanat kurumları, bugün resmi olarak yeni sezonu açıyorlar.

Paylaş
Perdeler açılıyor....
Devlet Opera ve Balesi, Devlet Tiyatroları ile Güzel Sanatlar Müdürlüğü'ne bağlı sanat kurumları, bugün resmi olarak yeni sezonu açıyorlar. Devlet Opera ve Balesi'nin yeni sanat sezonunda, 12 opera, 15 bale, 2 operet, 2 müzikal, 4 modern dans, 1 çocuk oyunu ve 1 oratoryo olmak üzere yeni eserleri seyirciye sunarken, 13 opera, 10 bale, 1 müzikal, 2 çocuk oyunu ve 1 sahne kantatını da geçen sezondan devam eden eserler olarak seyirciyle buluşacak.
Devlet Tiyatroları'nın 12 bölgedeki yerleşik sahnelerinde yüzde 70'i yerli, yüzde 30'u ise yabancı oyunlardan oluşan bir repertuvarı bulunuyor.
Devlet Opera ve Balesi, 78 opera ve bale eserini sergileyeceği sanat sezonunu, ekim ayında Ankara'da "Turandot", İstanbul'da "Mavi Nokta", İzmir'de "Ali Baba ve Kırk Haramiler", "Mersin'de "Atatürk Oratoryosu" ile açacak. Ankara'da "Don Carlos", "Cem Sultan", "Yarasa", "Figaro'nun Düğünü" ve "Salome"; İstanbul'da ise "Tannhauser", "Ali Baba ve Kırk Haramiler" ile "La Park" seyirci ile buluşak.
ADT'de yeni oyunlar
Ankara Devlet Tiyatrosu, Küçük Tiyatro'da "Seher Vakti", Büyük Tiyatro'da "Korkut Ata", Oda Tiyatrosu'nda "Matruşka", Altındağ Tiyatrosu'nda "Beni Dünya Kadar Sev", Şinasi Sahnesi'nde ise "Tanrılar Erkek Olunca", Mahir Canova Sahnesi'nde ise "Barış Gezegeni" adlı oyunlar ile bugün perdelerin açacak. Bu sezon, 13'ü yeni olmak üzere, 43 oyun sergilenecek.
Öte yandan, İrfan Şahinbaş Tiyatrosu, 4 Ekim'de "Serseri Gönül"le, Yeni Sahne de 3 Ekim'de "Domuz Ahırı"nın prömiyeri ile seyirciye merhaba diyecek.
TDT'de açılış 5 Ekim'de
Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) 5 Ekim'de "Kurban" adlı oyun ile perdelerini açacak.
Yeni sezonda birçok yeniliklerle seyirci karşısına çıkacak olan TDT, ilk olarak Güngör Dilmen'in kaleme aldığı ve Osman Wober'in yönettiği tek perdelik "Kurban" adlı oyunu sahneleyecek. Sezonun ikinci oyunu ise, Ephraim Kishon'un yazdığı ve kendisinin yönettiği "Tarla Kuşuydu Juliet" adlı oyunu 14 Ekim'de, ilk olarak Giresun'da sahnelenecek.
ÖNCEKİ HABER

İTO: Sağlık Bakanlığı

SONRAKİ HABER

CHP'de kurultay hesaplaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...