15 Temmuz 2000 21:00

Radyo kapatmaya komik gerekçe!

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 27 Haziran 2000 tarihinde Özgür Radyo'nun yayınını durdurması yönünde verdiği kararın gerekçesini açıklayarak bir komediye daha imza atmış oldu.

Paylaş
Radyo kapatmaya komik gerekçe!
Uzun bir süredir yayınının 1 yıllığına durdurulacağı belli olan ama kapatılma gerekçesi açıklanmayan Özgür Radyo'nun kapatılma gerekçesi nihayet açıklandı. RTÜK Başkanı Sedat Nuri Kayış'ın 11 Temmuz'da Özgür Radyo'ya yolladığı karara göre Özgür Radyo'nun yayını, 1 Mayıs 2000 tarihinde Gökkuşağı programında yayınlanan Avusturya İşçi Marşı'nın sözleri nedeniyle 1 yıllığına durduruldu. "Hazırlandık kanlı kavgaya / Başta bayrağımız sosyalizm / Bayrağını yükselt, daha daha yükselt / Yükselt bayrağın yukarı / Bugüne vuralım, yarını kuralım / Kaldıralım sınıfları" sözlerinin "Toplumu şiddet, terör ve etnik ayrımcılığa sevk eden ve toplumda nefret duyguları oluşturacak yayınlara imkan verilmemesi" ilkesine ters düştüğü kararına varan RTÜK, bu sebeple Özgür Radyo'nun yayınını 25 Haziran'da 1 yıl durdurma kararı aldı. Bu karar uyarınca Özgür Radyo, 31 Temmuz 2000 Pazartesi günü saat 24.00'ten itibaren 1 yıl boyunca yayın yapamayacak.
Bu arada Özgür Radyo, RTÜK'e yaptığı başvuruda kararla ilgili düzeltme istediği öğrenildi. Özgür Radyo'nun itirazında kapatmaya neden olan marşın Kızılırmak'ın "Gidenlerin Ardından" adlı kasette yer aldığını ve kasetin halen piyasada satılmakta olduğu, şiirin ise Ataol Behramoğlu'na ait olduğu belirtildi.
ÖNCEKİ HABER

Burdur vahşetine soruşturma

SONRAKİ HABER

Yeter davası yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...