02 Mart 2011 13:38

Cebeci Kampüsü’nde bildiri çatışması

ANKARA Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde önceki gün TKP üyeleriyle Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyeleri arasında bir bildiride yer alan ifadeler nedeniyle tartışma yaşandı. Gerginlik çatışmaya dönerken okula polis girdi. Öğretim üyeleri ve Eğitim Sen 5 Nolu Şube gerginliğin sürmemesi için girişimle

Cebeci Kampüsü’nde bildiri çatışması
Paylaş

ANKARA Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde önceki gün TKP üyeleriyle Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) üyeleri arasında bir bildiride yer alan ifadeler nedeniyle tartışma yaşandı. Gerginlik çatışmaya dönerken okula polis girdi. Öğretim üyeleri ve Eğitim Sen 5 Nolu Şube gerginliğin sürmemesi için girişimlerde bulundu.

TKP’li öğrenciler Cebeci Kampüsü’nde “TKP’ye oy vermek için 10 neden” başlıklı bildirilerini dağıttı. Bildiride geçen “Komünist partinin güçlü olduğu bir Türkiye’de kimse ... Kürtlerin umutsuzluk içinde emperyalist ülkelerden, cemaatlerden ya da ayrılıktan medet umar hâle getirilmesine izin vermez” ifadelerinden rahatsız olduklarını belirten DYG üyeleri söz konusu ifadelerin bildiriden çıkarılmasını istedi.

5 öğrencinin yaralandığı olaylar sonrasında çevik kuvvet polisi kampüse girdi. Yaralanan öğrencilerden TKP Parti Konseyi Üyesi Baran Özkan’ın hastaneye kaldırılarak ameliyata alındığı öğrenildi. Okuldaki diğer gençlik örgütleri ve öğretim üyelerinin araya girerek olayları sakinleştirme çabaları ise sonuçsuz kaldı. Öğretim üyeleri imzaya açtıkları bir metinle yaşanan şiddet olaylarını kınamaya hazırlanıyorlar. Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube’nin (Üniversiteler Şubesi) olayların sürmemesi için çeşitli girişimlerde bulunacağı öğrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tunus sınırında mülteci krizi

SONRAKİ HABER

Isparta’da 8 Mart hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...