21 Şubat 2000 22:00

'Petrol Ofisi satılamaz'

POAŞ'ın yerli ve yabancı tekellere peşkeş çekilmesine karşı bir tepki de Adana'dan geldi.

Paylaş
'Petrol Ofisi satılamaz'
POAŞ'ın yerli ve yabancı tekellere peşkeş çekilmesine karşı bir tepki de Adana'dan geldi Adana İstasyon Meydanı'nda dün bir basın açıklaması düzenleyen Petrol-İş Adana Şube yöneticileri ve üyeleri, POAŞ'ın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattılar.
"POAŞ'ın özelleştirilmesine hayır", "Petrol Ofisi satılamaz" gibi dövizler taşınan eyleme Türk-İş Adana Bölge Temsilcisi Hüseyin Elbek, Tek Gıda-İş Bölge Temsilcisi Gürsel Diliçıkık da katıldı.
Petrol-İş Adana Şube Başkanı Ahmet Kabaca, yaptığı açıklamada, hükümetin özelleştirme programına hayır demek için bir araya geldiklerini söyledi.
Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesine asla izin vermeyeceklerini belirten Kabaca, POAŞ özelleştirilirse ülkenin doğusundan batısına akaryakıt dağıtım hizmeti götürülmesinin aksayacağını ve ülkenin çıkarlarının hiçe sayılacağını ifade etti. Hüseyin Elbek de özellikle stratejik konumu olan enerji alanındaki özelleştirmelere mutlaka karşı olmak gerektiğini kaydetti.
Konuşmaların ardından POAŞ gerçeğini anlatan bildiriler halka dağıtıldı.
Trabzon EMEP'ten tepki
EMEP Trabzon İl Örgütü, önceki gün düzenlediği basın açıklamasında, EMEP'in POAŞ işçilerinin yanında olduğu bildirildi. Açıklamada, "Tüm emekten yana örgütleri, sendikaları ve kitle örgütlerini talana karşı birleşik mücadeleye çağırıyoruz" denildi.
ÖNCEKİ HABER

Şubeler Türk-İş'i zorluyor

SONRAKİ HABER

Geleceği olmayan şehir...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...