26 Ocak 2000 22:00

Gökçek'in bürokratları birbirine düştü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek tarafından, EGO Abone İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan doğalgaz satışının...

Paylaş
Gökçek'in bürokratları birbirine düştü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek tarafından, EGO Abone İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan doğalgaz satışının Vakıfbank'a devredilme girişimleri, Gökçek'in bürokratlarını birbirine düşürdü. EGO Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Yusuf Yılmaz, Bütçe ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'na gönderdiği bir yazıyla, EGO Genel Müdürü İhsan Fincan'a ateş püskürdü. Yusuf Yılmaz yazısında, 29 Aralık 1999 tarihinde Genel Müdür İhsan Fincan'a konuyla ilgili bir rapor sunduklarını ve raporda, "bankalardan gaz satışının şu aşamada bazı sıkıntılar doğuracağı ve zira dataların güvenliği olan veri tabanımızın bulunmadığı kaydetti. Yılmaz, ORACLE VYT sistemine yeni geçileceği, başkanlığımıza gerekli teknik personel desteği ve programlama desteği gerektiğinden ve şu anda bu destek verilmediğinden bunun da zaman alacağını ifade ederek, buna rağmen zor şartlarda tek bankanın şubelerinden gaz satışının yapılabileceğini" belirttiklerini bildirdi.
Bu doğrultuda Fincan'dan Vakıfbank'tan gaz satışı ile ilgili çalışmalar yapılmasının istendiğini kaydeden Yılmaz, Fincan'la iki-üç defa görüştüğünü ve Vakıfbank'la yapılan protokolün başkanlığa iletilmesini istediğini, ancak yapılmadığının altını çizdi. Yılmaz, "Genel Müdür İhsan Fincan memuriyet kurallarını bilmeyen, kanun ve yönetmeliklerden habersiz gibi davranmaktadır" diyerek, söz konusu protokolün İhsan Fincan'dan alınarak, bir suretinin başkanlığına gönderilmesini istedi.
Ankara'da doğalgaz satışı, EGO Abone İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülürken, devlet bankalarına devredilmesi gündeme gelmişti. 18 Ocak 2000 tarih ve 24 sayılı İdare Encümeni toplantısında gaz satışının Vakıflar Bankası'na devredilmesi kararı alınarak, banka ile EGO arasında sözleşme imzalanmıştı.
ÖNCEKİ HABER

'Cep'te sabit ücrete tepki

SONRAKİ HABER

Bugünün Muğlalı'ları kim?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...