21 Ocak 2000 22:00

Elektrik mağdurları

Halka hizmet veren kurumları özelleştirmeyle peşkeş çekenler faturayı yine halka ödetiyorlar. İstanbul Halkalı'da yaşayan birçok elektriklerin evlerine düşük voltajla ulaşması yüzünden eşyalarını kaybediyor.

Paylaş
Elektrik mağdurları
Özlem Dinler
İstanbul Halkalı'da halk, elektriksizlik yüzünden faturalarını yatırmama durumuna geldi. Tunalı Cadde Çınarçeşme Sokak sakinleri, 2 yıldır düşük elektrik verildiğini ve elektrik idaresinin bu sorunla ilgilenmezse elektrik faturası ödemeyeceklerini söylediler.
Bölgede yaşayanlardan Eflatun Ergün, Çınarçeşme 1 Sokak'ta oturduğunu ve 2 yıldır voltajların düşük olduğunu anlatıyor. Çınarçeşme 4 sokağına da 110 kwh elektrik verildiğini belirten Ergün, "Buraya 3 tane tekstil firması yapıldı. Onlara 250 kwh elektrik veriliyor" dedi. 1 yıl önce 500 imza toplayıp Yenibosna'da elektrik idaresine verdiklerini kaydeden Ergün, yetkililerin kendilerini 'yüksek elektrik' verileceğini söyleyerek başlarından attıklarını vurguladı. Ergün, Çınarçeşme 4 sokağına bir elektrik direği yapılması gerektiğini söyleyerek, "Gerekirse parasını biz veririz yapılmazsa elektrik faturası ödemiyeceğiz" dedi.
Nesim Çimen ise düşük elektrik yüzünden evindeki buzdolabı ve televizyonun yandığını söylüyor. Çimen, bağlı oldukları elektrik trafosunun eski olduğunu ve 110 kwh elektrik geldiğini belirterek gelen 110 kwh elektriğin de evdeki elektrikli aletleri çalıştırmadığını söyledi.
'110 voltla çalışan alet yok'
Yüksel Er, 2 yıldır elektriklerinin düşük verildiğini bu yüzden bir kez televizyonunun ve iki kez de buzdolabının yandığı söylüyor. Er, "Bunun parasını devlet ödemiyor biz ödüyoruz. Elektrik idaresine dilekçe verdiğimiz halde hiçbir şey yapılmıyor" diye ekliyor. Önceden Çınarçeşme sokağında fazla yerleşim olmadığını şimdi ise bir çok işyeri ve polis lojmanları yapıldığını kaydeden Er, yeni yapılan binalara ise elektriğin normal verildiğini söyledi. Er, "Bu binalar ve firmalar açıldıktan sonra bizlere düşük elektrik verilmeye başlandı" diyerek, kiracı olanların taşınıp gittiklerini açıkladı. Er, elektriğin 250 kwh verilmesi gerektiğini, verilen elektriğin ise 110 kwh olduğunu belirterek, "110 voltla çalışan hiçbir ev aleti yok. Buraya yeni bir firma açıldı firma açılmadan önce bizlere yüksek elektrik verilecekti firma açılınca elektrik onlara verildi bizlere verilmedi" dedi. Er, evlerinde çamaşır makinelerini gece 03.00'da açarak çamaşır yıkayabildiklerini söyledi.
'Para almayı biliyorlar'
Hasan Şaban ise, Çınarçeşme'de oturulan hiçbir evin elektrik kullanamadığını ışıklarının mum ışığı kadar aydınlattığını kaydetti. Şaban'da elektrik gelişindeki düzensizlik yüzünden bir buzdolabı, bir de çamaşır makinesi yakmış. Elektrik idaresinin Çınarçeşme 4 sokağına yüksek elektrik vermek zorunda olduğunu belirten Şaban, "Buraya bir trafo yapmak zorundalar. Bu onların işi. Orada oturup para alıyorlar" dedi. Elektrik sorunlarının bir an önce çözülmesini isteyen Şaban, gerekirse fatura ödemeyeceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Karabay ve Okuyan SSK'yı tartıştı

SONRAKİ HABER

Taşlar yerinden oynadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa