09 Ocak 2000 22:00

İsdemir'in satılmasına Özçelik-İş desteği

İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları'nda örgütlü olan Özçelik-İş, yatırım koşullarının garantiye alınması ve işçilere bedelsiz ortaklık hakkının verilmesi koşuluyla özelleştirmeye karşı çıkmayacağını bildirdi.

Paylaş
İsdemir'in satılmasına Özçelik-İş desteği
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)'nca, özelleştirme takviminin belirlenmesi beklenen İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları'nda örgütlü olan Özçelik-İş, yatırım koşullarının garantiye alınması ve işçilere bedelsiz ortaklık hakkının verilmesi koşuluyla özelleştirmeye karşı çıkmayacağını bildirdi.
Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Recai Başkan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki entegre demir-çelik tesislerinin son derece büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Dünyada yüzde 70 oranında entegre tesislerde yapılan demir-çelik üretiminin, Türkiye'de ise sadece yüzde 30'lar düzeyinde kaldığını belirten Başkan, "Bu açıdan yine dünyanın sayılı entegre tesislerinden İsdemir'in bugün getirildiği nokta son derece yanlıştır" dedi.
Başkan, "Kurumda, personel politikası açısından da çok ciddi yanlışlıklar yapılmıştır. Yanlışlıkların boyutları da her geçen gün büyümekte. Bütün bu gerçekler ışığında İsdemir'de olması gereken doğru yaklaşım sergilenmediği sürece sağlıklı bir sonuca gidilemeyecektir" diye konuştu.
Başkan, dünyada işletmelerin, çalışanların her alanda söz sahibi, işin içinde, elini taşın altına koyduğu ve bu anlamda karşılığını aldığı bir yönetim anlayışıyla yönetildiğini isavunarak, şunları kaydetti:
"Küreselleşen dünyada eskiye dönük anlayışla işletmelere talip olup, sadece 'Benim işletmem olsun' demek meseleyi çözmüyor. İsdemir'de özelleştirilecekse çalışanlara bedelsiz ortaklık hakkı verilmeli, yatırım şartları garantiye alınmalı."
ÖNCEKİ HABER

Türkiye'nin en büyük

SONRAKİ HABER

Sebze-meyve fiyatlarındaki artış da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...