07 Ocak 2000 22:00

Tüzel: 'Efendisiz, patronsuz

   nice bayramlara...'

Paylaş
Tüzel: 'Efendisiz, patronsuz
    nice bayramlara...'
EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, halkın ramazan bayramını kutladığı mesajında, tüm halka aç, açık, işsiz günler geçirmediği, kendi kendisinin efendisi olduğu bayramları yaşaması dileğinde bulundu.
Tüzel, ramazan bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, egemenler tarafından "bolluk, refah ve zenginlik" getireceği propagandasıyla sanki 'kendiliğinden' bir değişimin başlangıcı olacak gibi sunulan görkemli milenyum kutlamalarının hemen ardından ramazan bayramını karşıladığını söyledi. Ancak yeni yıl kutlamaları gibi, ramazan bayramının da, bir kez daha, zengin ve yoksul arasındaki derin çelişkiyi sergileyeceğini vurgulayan Tüzel, "Bir yanda, bir ay boyunca iftar sofralarında karınlarını doyurabilecek kadar yemek bulabilme derdinde olan depremzedeler, emekçi ve işçi, işsiz yığınları; diğer yanda ise sofralarından kuş sütü bile eksik olmayan ihtişamlı ziyafetlere evsahipliği yapanlar... Bir yanda, depremzedelerin çadırlarını ziyaret edip, sözde onlarla oruçlarını açarak, zaten acı içinde olan insanların duygularını sömürerek oy avcılığı yapan sistemin politikacıları; diğer yanda, 80 milyon gibi komik bir ücretle çalışarak bayram için çoluk çocuğunun yüzünü bir nebze olsun nasıl güldürebileceğini kara kara düşünenler... Bu tabloların her biri, her geçen gün sınıf karşıtlıklarının daha netleştiği memleketimizden manzaralar" dedi.
Çadırları kar altında kalmış, devletin söz verdiği prefabrik konutlardan umudunu kesmiş depremzedelerin, aldığı asgari ücret henüz 80 milyona 'yükseltilmiş' sendikasız, sigortasız çalışan emekçilerin, bayramı nasıl karşılayacaklarının hesabını yaptığını; sermaye sahiplerinin ise halkın acılarından, emeğinden nasıl daha fazla kâr elde edeceklerinin hesabı içinde olduğunu anlatan Tüzel, şöyle devam etti: "Kuşkusuz bu hesaplarında gözetmedikleri yaşamsal bir gerçek var: Ezilen ve yoksul halkın mücadele gücü ve birlik arayışı. Tüm halkımızın aç, açık, işsiz günler geçirmediği, kendi kendisinin efendisi olduğu bayramları yaşaması dileğiyle..."
ÖNCEKİ HABER

Metin Göktepe yaşıyor

SONRAKİ HABER

Devletin prefabrik yalanı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...