06 Ocak 2000 22:00

'Emekçiler güçlerini birleştirmeli'

Emeğin Partisi'nin Türkiye genelinde işyerleri, ilçe ve il düzeyinde sürdürdüğü konferanslardan biri de Ankara Çankaya Belediyesi Fen İşleri biriminde gerçekleştirildi.

Paylaş
'Emekçiler güçlerini birleştirmeli'
Emeğin Partisi'nin Türkiye genelinde işyerleri, ilçe ve il düzeyinde sürdürdüğü konferanslardan biri de Ankara Çankaya Belediyesi Fen İşleri biriminde gerçekleştirildi. Konferansta, sermayenin saldırılarına karşı işçi ve emekçilerin birleşik mücadelesinin örülmesi ve suni ayrımlara son verilmesi talebi dile getirildi. İşçi ve emekçilerin tarihinde birçok hak gasplarına uğradığı, şimdi ise çok daha yoğun olduğu vurgulanan konferansta, ayrıca özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma, toplu işten atmalar gibi saldırılara da yer verildi. Kamu hizmetinin de artık paralı hale getirildiğine, eğitimden, sağlıktan sonra SSK'nın da hedefe konulduğuna dikkat çekilen konferansta, hükümetin arkasındaki asıl gücün de IMF ve Dünya Bankası olduğu ve saldırıların önümüzdeki günlerde daha da yoğunlaşacağı ifade edildi. Sermayenin sorunlara tek çözüm olarak kapitalizmi gösterdiğinin, AB'ye girmekle sorunun çözüleceğinin enjekte edilmeye çalışıldığının dile getirildiği konferansta, Kürt sorununa da değinilerek, asıl çözümün Türkiye'li işçi ve emekçilerin güçlerini birleştirmesinden geçtiği vurgulandı.
TİS komiteleri
Konferansta, belediyelerde önümüzdeki dönem toplu sözleşmelerin başlayacağı hatırlatılarak, işçilerin TİS taslakları için çalışma yapmaları, komiteler kurmalarının gereği dile getirildi. İşçilerin artık sorunlarına kendilerinin sahip çıkması, sendikalarını da zorlamalarının gereği dile getirilen konferansta, sermayenin şimdiden sözleşmelerde yüzde 25'in üzerinde artış verilmemesi taleplerini seslendirmeye çalıştıkları, özelleştirmeler hızla sürdürülürken, bir yandan da işçilerin kıdem tazminatlarına göz dikildiği vurgulandı. En büyük sorunlarının örgütlenme, birleşik olarak mücadele verereme olduğunu dile getiren işçiler, Türk-Kürt, Alevi-Sünni ayrımı yapılmamasını istediler. Hakları için eyleme çıktıklarında halkın bilgi sahibi olmadığını dile getiren işçiler, semtlerde yürütülecek çalışmalarla, halkın da bilgilendirilerek, desteğinin alınmasını, böylece eylemlerinin, mücadelelerinin daha kitlesel olacağını belirttiler.
ÖNCEKİ HABER

Orgeneral Edip Başer ABD'ye gidiyor

SONRAKİ HABER

Kamu emekçileri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...