04 Ocak 2000 22:00

Çakıcı'nın koğuşu değiştirildi

Fransa'dan şartlı olarak Türkiye'ye iade edilen ülkücü mafya babası Alaattin Çakıcı'nın, kaldığı Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşu...

Paylaş
Çakıcı'nın koğuşu değiştirildi
Fransa'dan şartlı olarak Türkiye'ye iade edilen ülkücü mafya babası Alaattin Çakıcı'nın, kaldığı Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ndeki koğuşu "güvenlik gerekçesiyle" değiştirildi. Çakıcı'nın bugün DGM'ye götürülerek sorgulanması bekleniyor. Çakıcı, kaldığı D2 koğuşundan, adamı olan ve Tevfik Ağansoy cinayeti tetikçilerinden Adnan Çiçek'i ihbar eden Şenol Turan'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Mücahit Gözen'in kaldığı dayalı döşeli A1 koğuşuna taşındı. Mücahit Gözen ve beraberindekiler ise Çakıcı'nın karşısındaki F1 koğuşuna alındı. Çakıcı'nın her iki yanındaki koğuşların da boş tutulduğu belirtildi.
Bu arada, koğuşları aynı koridorda karşı karşıya bulunan Çakıcı ile Gözen'in ara sıra koruma memurları aracılığıyla birbirlerine çay ve yemek gönderdikleri öğrenildi. Konuyla ilgili olarak AA muhabirine açıklama yapan Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu, güvenlik gerekçesiyle Çakıcı'nın koğuşunun değiştirildiğini doğrulayarak, bu uygulamanın zaman zaman yapılacağını söyledi.
Geçtiğimiz perşembe günü akşam saatlerinde Çakıcı'ya, cezaevinin ring aracıyla yeni televizyon ve buzdolabı getirildiği öğrenildi. Koğuşun boyanması nedeniyle eşya, cuma günü odaya yerleştirildi. Cezaevi yetkilileri, Çakıcı'nın verdiği parayla kendisine Yakacık'tan buzdolabı ve televizyon alındığını bildirdiler. Öte yandan, Çakıcı'nın bugün DGM'ye götürülerek sorgulanması bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Soruşturma komisyonları

SONRAKİ HABER

Asgari ücrette zam oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...