17 Aralık 1999 22:00

Mektuba soruşturma açıldı

DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak'ın seçmenlerine "Kars Halk Girişimi"ne katılma çağrısı yapan ve posta yolu ile gönderdiği mektup...

Paylaş
Mektuba soruşturma açıldı
DEP eski Milletvekili Mahmut Alınak'ın seçmenlerine "Kars Halk Girişimi"ne katılma çağrısı yapan ve posta yolu ile gönderdiği mektup, Kars Valiliği tarafından ele geçirildi ve dağıtımı durduruldu. Kars Cumhuriyet Savcılığı da Alınak'a PKK'ye yardım ettiği iddiasıyla soruşturma başlattı.
Alınak, "Kars Halk Girişimi"ne katılma çağrısı yapan ve posta yolu ile gönderdiği mektubunun dağıtımının durdurulmasını ve hakkında soruşturma başlatılmasını, "görülmemiş komedi" diye nitelendirdi. Alınak, mektubunun örneğine de yer vererek bir açıklama yaptı. "Mektup hakkında hiçbir yorumda bulunmadan bilginize sunuyorum" diyen Alınak, mektubunda, siyasilerin halkı şovenizmle zehirlediğini belirtti. Kars'ta var olan aksaklıkların "Kars Halk Girişimi" ile aşılacağını söyleyen Alınak, mektubunda şu görüşleri dile getirdi:
"Hepimiz pahalılığın pençesinde çaresizce kıvranıyoruz. Zamlar balyoz gibi iniyor tepemize. Her gün zam. Her gün zam. Kars'ta arpa, buğday, saman para etmiyor. Ama gübre fiyatları el yakıyor. İran sınırından kaçak yollarla içeri sokulan hayvanlar, Kars hayvancılığını neredeyse yok olmanın eşiğine getirdi. Esnafımız iflas ediyor.
Peki bütün bunlar olurken, biz ne yapıyoruz. Biz zavallıca ve ölü gibi şikâyetsizce baş eğiyoruz. Yaptığımız sadece budur. Bu kötü gidişe razı mıyız? Peki köleleştiren bu düzenden memnun muyuz? Evet diyorsak mesele yok. O zaman haydi hep birlikte köleliğe devam edelim. Ama hayır 'İnsanca yaşamak istiyoruz' diyorsak biliniz ki çaresiz değiliz. Anahtar bizim elimizde. İster zindanımızın kapısını açar aydınlığa çıkarız, ister içine düştüğümüz bu karanlık çukurda çırpınmaya devam ederiz. Kars Halk Girişimi'nin kuruluşuna katılınız ve üyesi olunuz. Kars Halk Girişimi baş eğmeyen sesiniz olacaktır."
ÖNCEKİ HABER

HADEP, Yılmaz'ı olumlu buldu

SONRAKİ HABER

Petrol-İş: Okuyan rolünü oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...