01 Aralık 1999 22:00

Ek vergi de ücretlilerin sırtında

Türk Eczacılar Birliği Genel Başkanı Mehmet Domaç ve Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ekber Güvenç, yaptıkları açıklamalarla 'deprem vergisi'ne tepki gösterdiler.

Paylaş
Ek vergi de ücretlilerin sırtında
Türk Eczacılar Birliği (TEB) Genel Başkanı Mehmet Domaç ve Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ekber Güvenç, yaptıkları açıklamalarla "deprem vergisi"ne tepki gösterdiler.
Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Ekber Güvenç, "deprem vergisi"nin, iyi kötü vergi ödeyen mükellefin boğazını sıktığını ve ücretliler ile dar gelirliler üzerindeki vergi yükünü artırdığını bildirdi.
Basın-İş Başkanı Ali Ekber Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, deprem vergisinin haksız, adaletsiz ve hukuki dayanaktan yoksun olduğuna dikkat çekerek, hukuk sisteminde ilk kez geriye dönük uygulaması olan bir tüzel düzenlemenin yapıldığını belirtti.
Rantiyenin ya da vergi vermeyenlerin bu yasa ile kapsam altına alınmasının da söz konusu olmadığını işaret eden Güvenç, mükellef olmayan asalak kesimin vergi vermeyeceğini ve dar gelirlilerin ağır KDV ve kontrol edilemeyen enflasyon nedeniyle ezileceğini kaydetti.
TEB Genel Başkanı Mehmet Domaç ise, depremden doğan zararı karşılamak için çıkarıldığı öne sürülen özel işlem vergisiyle hükümetin, depremi fırsat bilip, gelirleri artırıp iç borç faizlerine aktarmak istediğini belirtti.
Verginin toplumun tüm kesimlerini sarstığını ifade eden TEB Genel Başkanı Mehmet Domaç, geçmişe dönük düzenlemeler yapan hükümetin vatandaşın güvenini istismar ettiğini vurguladı.
Domaç, verginin hiçbir kurum ve kuruluşun görüşü alınmadan baskın yöntemiyle çıkarıldığını dile getirerek, kişilerin ve kurumların geleceklerinin altüst edildiğini belirtti. Emeğin Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Çetin Güzel de, depremden bu yana hükümetten herhangi bir yardım görmediklerini belirterek, şimdiye kadar açıklanan bütün projelerin boş çıktığını kaydetti.
Hükümetin şimdi de acıların üzerinden rant peşinde olduğunu ifade eden Çetin Güzel , devlet bütçesinde depremzedelerin sorunları çözecek kaynaklar bulunduğunu, sorunların deprem vergisi ile değil, bu şekilde çözülmesi gerektiğini belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Kesinti yapılırken ayrım yapılıyor

SONRAKİ HABER

Şov gezisi rezalete dönüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...