29 Kasım 1999 22:00

KİGEM'den Demirel'e kınama

Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi (KİGEM) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Cumhurbaşkanı Demirel'in özelleştirme konusunda...

Paylaş
KİGEM'den Demirel'e kınama
Kamu İşletmeciliğini Geliştirme Merkezi (KİGEM) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mümtaz Soysal, Cumhurbaşkanı Demirel'in özelleştirme konusunda tarafsız davranması gerektiğini belirterek, yargı süreci devam eden Koç Üniversitesi'ni açan Demirel'i hukuk devletine aykırı davrandığı için kınadı.
KİGEM'de dün bir basın toplantısı düzenleyen Soysal, Demirel'in özelleştirme ve hukuk devleti karşısındaki tutumunu eleştirdi. Sendika ve meslek kuruluşları tarafından karşı çıkılan, şaibeli uygulamaları ve acı sonuçları ile insanların yaşamını olumsuz etkileyen özelleştirme konusunda Demirel'in yandaş tavır sergileyemeyeceğini hatırlatan Soysal, özelleştirmenin Meclis'ten tam destek almış olmasının, tartışmalı olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğine dikkat çekti.
Soysal, üzerine aldığı görevleri tarafsızlıkla yerine getireceği yönünde Demirel'in yemin ettiğini belirterek, "Bir devlet başkanının geniş halk yığınları açısından böylesine çekişmeli bir konuda 'bütün gücüyle taraf" olmasını doğru bulmuyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Demirel'in hukukun üstünlüğü üzerine de yemin ettiğini dile getiren Soysal, Demirel'in hukuki bakımdan tartışmalı olan Koç Üniversitesi'ni açmasının ve Bursa'daki Yeşilkent konutlarının temelini atmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Soysal, "Ülkedeki genel havayı ve bu arada yargı organlarının kararlarını bile etkileyebilecek bu tür tutum ve sözleri hukuk devletinin bugünü ve yarını açısından tehlikeli buluyor ve kınıyoruz" dedi. "Devlet küçülsün mü büyüsün mü?" tartışmalarının yerini "Devlet var mı yok mu?" sorusunun alması gerektiğini ifade eden Soysal, KİGEM'in, ülkenin üreten insanları ile birlikte emeğin ve hakkın üstün gelmesini sağlama mücadelesinde hukuk devletinin bütün silahlarını sonuna kadar kullanmaya devam edeceğini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Vergi rantiyeyi ihya edecek

SONRAKİ HABER

MAI karşıtları bugün Ankara'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...