25 Kasım 1999 22:00

Hak-İş Genel Kurulu başlıyor

Hak-İş 9. Genel Kurulu bugün başlıyor. 358 delegenin katılacağı genel kurulda Salim Uslu dışında genel başkan adayı çıkması beklenmiyor.

Paylaş
Hak-İş Genel Kurulu başlıyor
Sultan Özer
Hak-İş 9. Genel Kurulu bugün başlıyor. 358 delegenin katılacağı genel kurulda Salim Uslu dışında genel başkan adayı çıkması beklenmiyor. Yönetim Kurulu üyelerinin yeniden aday olacağı genel kurulda, sendikacılığı bırakan Genel Mali Sekreter Abidin Özkaraaslan'ın yerine yapılacak seçimde sorun yaşanması bekleniyor.
Hak-İş Genel Kurulu'nda en fazla delegeyle temsil edilen Özçelik-İş Sendikası, Yönetim Kurulu'nda iki kişiyle temsil edilmek istiyor. Hak-İş'in önceki gün toplanan Başkanlar Kurulu'nda Özçelik-İş'in bu talebinin de gündeme alındığı, ancak uzlaşma olmadığı öğrenildi.
Özçelik-İş Genel Başkanı Recai Başkan böyle bir taleplerinin olduğunu doğrularken, "özel inatlaşmanın" söz konusu olmadığını söyledi. Öz İplik-İş Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Eğitim Sekreteri Yusuf Engin ise, Mali Sekreterlik'te bir boşluk olduğunu, ancak Hak-İş'in bunu bir sorun çıkmadan çözeceğini söyledi.
Özellikle 2000 yılı için önemli projeleri ortaya koymak zorunda olduklarını belirten Hak-İş Genel Başkan Vekili ve Hizmet-İş Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi de, "Hem çalışma hayatına hem de Türkiye'nin geleceğine ilişkin önemli politikaları geliştererek projelendireceklerini ve kararlılıkla uygulayacaklarını" söyledi. Genel Mali Sekreterlik için Yönetim Kurulu, Başkanlar Kurulu ve delegelerin sağlıklı bir karar vereceklerini belirten Tanrıverdi, "Hak-İş'te kesinlikle bir makam, koltuk kavgası söz konusu olmaz" dedi.
Hak-İş Genel Kurulu'na katılacak delegelerin sendikalara göre dağılımı şöyle: Hak-İş Yönetim ve Denetim Kurulu (8), Öz Çelik-İş Sendikası (103), Hizmet-İş Sendikası (89), Öz Gıda-İş Sendikası (80), Öz İplik-İş Sendikası (79), Öz Ağaç Sendikası (15), Kamu-Sen (10) ve Öz Tarım-İş Sendikası (5).
ÖNCEKİ HABER

Özbek'in adaylığı kesinleşti

SONRAKİ HABER

Öğretmenler resmi kutlama değil, haklarını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...