25 Kasım 1999 22:00

Antalya'da yedi oyun sahne alacak

1999-2000 sezonunda, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu 4, Tiyatro Atölyesi ise 3 oyunu dönüşümlü olarak sergileyecek.

Paylaş
Antalya'da yedi oyun sahne alacak
Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu ile Tiyatro Atölyesi, bu sezon kentte 7 oyunu sahneleyecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültürel Hizmetler Daire Başkanı Müfit Kayacan, yaptığı açıklamada, 1999-2000 sezonunda, Belediye Tiyatrosu'nun 4, Tiyatro Atölyesi'nin ise 3 oyunu dönüşümlü olarak sahneleyeceğini kaydetti.
Kayacan, Belediye Tiyatrosu'nun "Aşk Grevi" ve "Masal Var Masalcık Var" adlı oyunları sahnelediğini belirterek, "Politikada Bir Sarı Çizmeli" adlı yeni oyunun ise 27 Kasım'dan itibaren sahnelenmeye başlanacağını söyledi.
Recep Bilginer'in yazdığı, müziklerini İhsan Kılavuz'un yaptığı "Politikada Bir Sarı Çizmeli" adlı oyunu da yöneten Kayacan, oyunda, bir taşra politikacısının, politikaya atılışının mizahi dille aktarıldığını ifade etti.
Müfit Kayacan, Mehmet Özgür, Cenap Aydınoğlu, Hasibe Özgür, Engin Kayacan, Safinaz Özgür, Özcan Kayacan, Recep Kamiloğlu ve Hülya Kayacan'ın rol aldığı oyunda, "Sarı Çizmeli" politikacıyı da kendisinin canlandırdığını belirtti.
Kayacan, "Aslıyok Ülkesi"nden bir kasaba politikacısının, "Fuzuli İşler Bakanlığı"na kadar yükselişinin anlatıldığı oyunun 27 Kasım tarihinde ilk kez sahneleneceğini belirterek, "Oyundan önce aynı gün saat 15.00'te Recep Bilginer, tarihin gözüyle Türkiye'yi anlatacak" dedi.
Kayacan, sezon boyunca sahnelenecek olan çocuk oyunu "Masal Var Masalcık Var"da ise şiddet dolu çizgi filmlere karşı, sevgi ve birliğin savunulduğunu ifade etti.
"Kara masallara karşı ak masallar olmalı" diyen Kayacan, müzikli oyunun hafta sonları Belediye Kültür Salonu'nda izlenebileceğini kaydetti.
1999-2000 sezonunda gençler için de yeni bir oyun hazırlığı içinde olduklarını belirten Kayacan, sahnelecekleri "Morfin" adlı oyunda, uyuşturucu tuzağına düşen gençlerin yıkımının anlatıldığını bildirdi. Oyunun provalarının devam ettiğini ve 2000 yılının ilk ayında sahnelenmeye başlanacağını belirten Kayacan, şunları söyledi:
"Ayrıca Tiyatro Atölyesi'nin sahnelediği "Uçlar" ve "Özgürlük Oyunu"nun yanı sıra provaları devam eden "Deli Dumrul" adlı oyun da, 2000 yılında sahnelenecek oyunlar arasında yer alıyor. Sezon boyunca dönüşümlü olarak sahnelenecek olan 5 oyuna, 2000 yılında provaları devam eden 2 oyun da eklenecek."
ÖNCEKİ HABER

Mutluluğa Uçuş

SONRAKİ HABER

Ortaçağ adaleti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...