25 Kasım 1999 22:00

Boran seyirci önüne çıktı

Hüseyin Karabey tarafından çekilen ve gözaltında kayıpların hikâyelerini anlatan "Boran" filminin galası önceki gün gerçekleştirildi.

Paylaş
Boran seyirci önüne çıktı
Hüseyin Karabey tarafından çekilen ve gözaltında kayıpların hikâyelerini anlatan "Boran" filminin galası önceki gün gerçekleştirildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'Kültür Bakanlığı Özel Ödülü' alan "Boran"ın galası, Atatürk Kültür Merkezi Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. Filmin başlamasından önce gözaltında kayıpların bulunması ve sorumluların yargılanması talebiyle 170 hafta Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan ve 30 hafta polisin saldırısına uğrayan Cumartesi Anneleri, temsili bir oturma eylemi gerçekleştirdi.
Gözaltında yakınlarını kaybeden insanların görev aldıkları filmde, belgesel bir yöntemde kayıplar, kayıp ailelerinin durumu ve sorumluların ortala çıkartılması için gerçekleştirilen çabaları yer veriliyor. Müziğini Grup Yorum'un gerçekleştirdiği kısa film, Altın Portakal Film Festivali'nde de beğeni kazanmıştır.
Filmin gösteriminin ardından, birer konuşma gerçekleştiren tutuklu yakını Gülşah Tağaç, Ferhat Tepe'nin annesi ve Hasan Ocak'ın ağabeyi Galatasaray Lisesi önünde gerçekleştirdikleri eylemlerin polis zoruyla dağıtıldığını hatırlatarak, mücadelelerinin kayıpların failleri sürüne kadar devam edeceğini söylediler.
Geceye, Şanar Yurdatapan, Suna Aras, Lale Mansur, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, kayıp yakınları, belgeselin müziğini yapan Grup Yorum elemanları ve belgeselin yapımında emeği geçen kültür merkezi ve kitle örgütü temsilcileri katıldı.
ÖNCEKİ HABER

İHD'ye saldırı

SONRAKİ HABER

Mutluluğa Uçuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...