25 Kasım 1999 22:00

Metin Göktepe duruşması ertelendi

Evrensel Gazetesi muhabiri Metin Göktepe'nin gözaltında dövülerek öldürülmesi ile ilgili davanın temyiz duruşması dün yapıldı ve ertelendi.

Paylaş
Metin Göktepe duruşması ertelendi
Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe'nin polisler tarafından dövülerek öldürülmesiyle ilgili davanın temyiz duruşması dün Yargıtay 1'inci Dairesi'nde görüldü. Duruşmaya Metin Göktepe'nin abisi İbrahim Göktepe ile annesi Fadime Göktepe ve avukatları katılırken, sanıklardan Seydi Battal Köse ve Murat Polat da duruşmada hazır bulundu.
Temyiz duruşmasında sanıklardan Seydi Battal Köse'nin avukatı Ali İhsan Pala, müvekkilinin Göktepe'nin öldürülmesi olayına karışmadığını, dövülme olayına ve sonrasına da tanık olmadığını iddia ederek, olay günü salonda tek amirin de müvekkilinin olmadığına dikkat çekti. Müvekkilinin gözaltına alınan şahıslara yapılan kötü muamelelere engel olduğunu öne süren Ali İhsan Pala, tanıkların müvekkilini teşhis edemediğini ve tanıkların birbiriyle çelişen ifadeler kullandığını iddia etti.
Sanıkların emniyette görevli polislerce baskı altında tutularak ifadelerinin alındığını ve bu nedenle açılan davanın sonucunun ise henüz belirlenmediğini dile getiren Pala, bu nedenle kararın bozulmasını ve müvekkilinin beraatini istedi. Sanık Seydi Battal Köse ise, suçsuz olduğunu iddia ederek, olay yerinde birçok komserin ve amirin görev yaptığını ancak birçoğunun olay yerinde olduğunu inkâr ettiğini söyledi. Olaya karışmadığı iddiasını yineleyen Köse, kimi üst düzey yetkililerin kendilerini kurtarmak amacıyla kendisini bu olaydan sorumlu tutmaya çalıştığını ifade etti.
Temyiz duruşması, Avukat Ömer Yeşilyurt ve Nejdet Küçüktaşkıner'in talepleri üzerine 5 sanığın savunmalarının alınması için 24.12.1999'a saat 9.30'a ertelendi.
ÖNCEKİ HABER

AİHM'e göz kırptılar

SONRAKİ HABER

İHD'ye saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...