24 Kasım 1999 22:00

Yüreğir Belediyesi işçileri eylemi bitirdi

Yüreğir Belediyesi'nden atılan 137 işçi, belediye başkanının işçilerin alacaklarını ödemeyi sözlü ve yazılı olarak taahhüt etmesi üzerine oturma eylemini bitirdi.

Paylaş
Yüreğir Belediyesi işçileri eylemi bitirdi
Yüreğir Belediyesi'nden atılan 137 işçi, belediye başkanının işçilerin geriye dönük alacaklarını, ihbar ve kıdem tazminatlarını ödemeyi sözlü ve yazılı olarak taahhüt etmesi üzerine oturma eylemini bitirdi.
Konuyla ilgili olarak ilk kez dün açıklama yapan Yüreğir Belediye Başkanı MHP'li Ahmet Ünal, çıkardığı işçilerin en kısa sürede alacaklarını ödeyeceğini taahhüt etti. Ahmet Ünal, çıkardığı 137 işçinin çıkartılmasının altında siyasi bir durumun değil, belediyenin parasının olmamasının yattığını savundu. İşçileri çıkarmaktan kendisinin de "memnun olmadığını" iddia eden Ünal, "Belediyeye kilit vurmak yerine belli tedbirler alarak hizmet sürdürmeyi tercih ettiğini" öne sürdü.
Ünal'ın geçmişi sabıkalı
İşine son verdiği işçilerin toplam alacaklarının üçte birini Aralık ayının 20'sinde ödeyeceği, kalan kısmı da yapacağı taksitlerle 2-3 ay içinde ödeyeceği sözünü veren Ünal'ın sözünde durup durmayacağı, önümüzdeki günlerde açığa çıkacak.
Ancak Ünal'ın, daha önce attığı 300 civarındaki işçinin tazminatlarını hâlâ maaş verir gibi ödediği göz önünde tutulursa aynı tavrı sürdürmek isteyeceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.
Ünal sözünde durmazsa...
Görüştüğümüz işçiler ve Genel-İş yöneticileri, belediye başkanın sözlü ve yazılı taahhütte bulunduğunu, yazılı açıklamasını basına da faksladığını, ayın 20'sinde sözünün arkasında durup durmadığının görüleceğini, ama kendilerinin 20 Aralık'ta ödeme yapılmaması durumunda daha güçlü ve sürekli bir eylem planı ile harekete geçeceklerini belirttiler.
Hizmet-İş'e tepki
Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Kemal Aslan, işçilerin kararının ücretlerin alınması doğrultusunda olduğunu söyledi. Kendi üyeleri olmasa da işçileri yalnız bırakmadıklarını belirten Aslan, Hizmet-İş'in atılan üyelerine sahip çıkmamasını eleştirdi. Aslan, belediye işkolundaki sorunların çözümü için güçlü karşı koyuşlar gerektiğini, bunun da ancak işkolundaki üç sendikanın ortak tavır geliştirmesi ile mümkün olabileceğini ifade etti.
İşçiler tartışıyor
Atılan işçiler belediye önünden yürüyerek Genel-İş Sendikası'na gittiler. Burada alcaklarını ve geriye dönük haklarını netleştirecek olan işçiler, aynı zamanda paralarının verilmemesi durumunda neler yapabileceklerini tartışacaklar.
ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri bütçeden pay istedi

SONRAKİ HABER

Cinsel şiddet her alanda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa