19 Kasım 1999 22:00

Erzurum işçisi Ankara'da eylem yaptı

Belediye-İş üyesi Erzurum Büyükşehir ve Kazım Karabekir belediyesi işçilerinin hakları için geldikleri Ankara'da eylemleri dün de devam etti.

Paylaş
Erzurum işçisi Ankara'da eylem yaptı
Belediye-İş üyesi Erzurum Büyükşehir ve Kazım Karabekir belediyesi işçilerinin hakları için geldikleri Ankara'da eylemleri dün de devam etti. İşçiler, "Erzurum işçisi köle değildir" diyerek, Belediye-İş Genel Merkezi'nden Türk-İş'e kadar yürüdüler.
Erzurum'dan Ankara'ya sekiz gün yürüyerek önceki gün ulaşan Erzurumlu işçiler geceyi sendika binasında geçirmelerinin ardından, dün saat 10.30'da sendika önünde toplanarak yürüyüşe geçtiler. Üzerlerinde taleplerini dile getirir önlüklerle ikişerli korteş halinde yürüyen işçiler, "Direne direne kazanacağız", "Vur vur inlesin, hükümet dinlesin", "Ankara Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri", "Yürüye yürüye ulaşacağız" sloganlarıyla da seslerini Ankaralılara duyurdular. Yürüyüş boyunca, "Yürüyenlerin sekiz aydır maaşlarını alamayan, çoluğuna, çocuğuna ekmek götüremeyen Erzurumlu belediye işçileri olduğu, Erzurum'da seslerini duyuramadıkları için Ankara'ya geldikleri ve Ankaralılardan destek istedikleri" anonslarıyla Ankaralılara işçilerin sorunları anlatılıp, destek istendi.
İşçiler Türk-İş'te
İşçiler alkış ve sloganlarla saat 11.00 sıralarında Türk-İş binasına geldiler. Bina önünde açıklama yapan Belediye-İş Başkanı Nihat Yurdakul, işçilerin niçin Ankara'da olduklarını anlattıktan sonra; "Daha fazla dayanma gücümüz yok. İşçilerin alacakları bir an önce ödenmeli. Çalışan işçilerin hakedişleri her ay başında ödenmeli" dedi.Yurdakul'un işçilerin, "Haksızlığa boyun eğmeyeceğiz" sloganıyla sözlerini tamamlamasının ardından toplantı salonuna girildi. İşçileri tek tek tokalaşarak karşılayan Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, makamına geldiğinden beri en çok belediye işkolunun sorunlarıyla uğraştıklarını, her belediye başkanı değiştiğinde işçilerin sorunlar yaşadığını anlattı.
'Sorumlu devlettir'
Memurların maaşları ödenirken niçin işçilerin ücretlerinin ödenmediğini soran Meral, tüm belediye işçilerinin 33 trilyon alacağının olduğunu, muhatap belediyelerin ise "yok" diyerek, devletin ödemesini istediklerini ifade etti. "Kim ne derse desin sorumlu devlettir" diyen Meral'in, "Buraya gelmişsiniz, almadan gitmeyeceksiniz, gitmezsiniz de" sözleri işçilerin alkışlarıyla karşılandı.
Meral sözlerini, sorunu Başbakan veya Maliye Bakanı ile görüşerek çözecekleri vaadi ve siyasilerin, hükümetin işçilerle dalga geçmemeleri isteğiyle bitirdi.
ÖNCEKİ HABER

KESK bölge mitingleri bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

'Gişecilere verilen ceza hukuka aykırı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...