19 Kasım 1999 22:00

AGİT demokrasisi, 3. sınıf komedi

EMEP, SİP ve ÖDP Ankara il örgütleri ile çeşitli sendikaların düzenlediği basın toplantısında, AGİT'te atılan demokrasi nutuklarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Paylaş
AGİT'in demokrasisi 3. sınıf komedi
Çeşitli sendika, kitle örgütü, dernek ve partiler, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, AGİT'in Türkiye'ye demokrasi ve insan hakları getiremeyeceğini vurgulayarak, insanlık ve barış adına Kosova'da Irak'ta halkları katledenlerin demokrasi havarisi kesilmelerinin üçüncü sınıf bir komedi olduğunu belirttiler.
Emeğin Partisi, Sosyalist İktidar Partisi ve Özgürlük ve Dayanışma Partisi Ankara il örgütleri, SES, Tüm Bel-Sen, Tüm Maliye-Sen, TÜMTİS Ankara Şube, İHD Ankara Şube, Çağdaş Hukukçular Derneği, 68'liler Birliği, Halkevleri tarafından yapılan basın toplantısında hazırlanan ortak metni okuyan EMEP Ankara İl Yöneticisi Doğan Çelik, emperyalist güçlerin, dünya işçi ve emekçilerini daha fazla sömürmek, halklara yeni katliam ve yıkımları dayatmak için sahte demokrasileriyle ortaya çıktıklarını söyledi.
Komşu ülkelerle yeni sorunlar yaşama pahasına ve 'bölge devi' olma hayaliyle Türkiye'nin Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkasya'da ABD çıkarları için yeni anlaşmalar imzalayacağını dile getiren Çelik, Bakü-Ceyhan Petrol Boru Hattı Projesi'nin, bölgede paylaşım savaşı veren uluslararası petrol tekelleriyle, başta ABD olmak üzere emperyalist devletlere çıkar sağlayacağını belirtti. Çelik, Bakü-Ceyhan Projesi ile ABD Rusya'yı köşeye sıkıştırırken Türkiye'nin yeni bölgesel sorunlarla karşılaşacağını söyleyerek, AGİT'te atılan demokrasi, özgürlük ve barış nutuklarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
ABD Başkanı Clinton Meclis'te demokrasi konferansı verirken, polisin Clinton'ı protesto edenlere vahşice saldırdığını hatırlatan Çelik, emperyalistlerin mali örgütü IMF'nin emperyalistlere ev sahipliği yapan Türkiye'nin emekçi halkına kemer sıkma politikalarını dayattığını kaydetti. Çelik, "Bölgemizde ve ülkemizde bu yağma harekâtını sürdürenler mi getirecek demokrasiyi?" diye sorarak, ABD ve AB'den demokrasi ve insan hakları konusunda medet umulmasını eleştirdi. "Dünyanın neresinde görülmüş, emperyalizmin insanlığa barış ve demokrasiyi getirdiği?" diyen Çelik, emperyalizme karşı işçi ve emekçilerin ezilen halkların birleşmesi gerektiğini ifade etti.
Genel-İş Sendikası Çankaya-Gölbaşı Şubesi tarafından yapılan açıklamada ise, IMF, Dünya Bankası, NATO'nun patronu, dünya emekçi ve yoksul halklarının baş düşmanı ABD'nin başı Clinton'ın Türkiye'ye yaptığı ziyaretin, ülkenin nasıl ve kimler tarafından yönetildiğini ortaya çıkardığı belirtildi. Milyonlarca işçi ve emekçinin değerlerine sahip çıkan ve "Kahrolsun ABD emperyalizmi" diyenlerin saldırıya uğrayıp gözaltına alınmasının kınandığı açıklamada, Yunanistan emekçilerinin antiemperyalist mücadelesine de sahip çıkıldığı bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Kapansın el kapıları

SONRAKİ HABER

Hasar tespiti sahtekârlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...