18 Kasım 1999 22:00

Niğde Cezaevi'nde arama gerginliği

Niğde Cezaevi'nde, normal arama saati dışında koğuşlara girilmeye çalışan cezaevi yönetiminin gerginlik yaratmaya çalıştığı bildirildi.

Paylaş
Niğde Cezaevi'nde arama gerginliği
Niğde Cezaevi'nde, cezaevi yönetimi tarafından gerginlik yaratılmaya çalışıldığı bildirildi.
Cezaevinde bulunan TİKB, DHKP-C, TKİP ve MLKP davası sanığı bayan tutuklular tarafından yapılan yazılı açıklamada, normal arama saati olmadığı halde idarenin 12 Kasım günü saat 20.40'ta koğuşa girmeye çalıştığı kaydedildi. Aramaya askerlerin de sokulmak istendiğinin vurgulandığı açıklamada, kendilerinden önce adli bayan tutukluların koğuşlarında gerçekleşen aramanın talana dönüştürüldüğü dile getirildi. Açıklamada, normal şartlarda ve zamanda yapılmayan aramaya, ancak bir defaya mahsus olmak üzere, askerlerin cezaevi dışına çıkartılması sonrası izin verildiği ifade edildi.
İBDA-C'lilerle gerginlik
Niğde Kapalı Cezaevi'nde İBDA-C üyesi 4 tutuklunun, sayım yaptırmadığı belirtildi. Olayda gardiyanlardan ve tutuklulardan yaralananlar olduğu bildirildi. İstanbul DGM'de yargılanmaları süren Ali Kahraman, Cevdet Armutlu, Ahmet Söylemez ve Kemal Kahraman, önceki akşam saatlerinde sayım yapmak isteyen infaz koruma memurlarına izin vermediler. İnfaz koruma memurları ile çatışmaya giren 4 tutuklunun, daha sonra koğuştaki yatakları ateşe vererek yangın çıkarmak istediği ifade edildi. Tutukluların direnişi, olaya müdahale eden jandarma tarafından etkisiz hale getirildi.
Olaylar sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan Ali Kahraman ve Cevdet Armutlu, Niğde Devlet Hastanesi'nde, Ahmet Söylemez ve Kemal Kahraman ise cezaevi revirinde tedavi altına alındı. Çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanan 11 infaz koruma memurunun ise cezaevi revirinde tedavileri yapıldı.
ÖNCEKİ HABER

Avukatlara sınav geliyor

SONRAKİ HABER

Sahte sendika yasası yeniden Meclis'te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa