13 Kasım 1999 22:00
Düzce'de büyük hasar var
GÜNÜN YAZILARI
Düzce'de büyük hasar var
7.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Düzce'de çok sayıda bina yıkılırken, halk geceyi yollarda ateşler yakarak geçirdi. 74 ölü, 344 yaralının olduğu Düzce'de, eksi 5 derece soğukta ısınmaya çalışan halk, enkaz altındaki yakınlarını kurtarmaya çalıştı.
İlçe merkezinde deprem gecesi kurtarma çalışmaları başlatılırken, kenar mahallelerde ancak bir gün sonra çalışmalara başlanabildi.
7.2 büyüklüğündeki bir depremle yıkılan Düzce'de, depremin ilk izleri şehrin hemen girişinde göze çarpıyor. Oldukça soğuk olan ve elektriklerin kesilmesi nedeniyle de karanlıkta kalan Düzce, tam bir yıkıntılar şehrini andırıyor.
Şehrin merkezine ilerleyen E-80 karayolunun her iki kenarında dizili binalar meydana gelen sarsıntı nedeniyle yerle bir oldu. Yıkılan binaların önünde ayrılmak istemeyen depremzeler, enkazların önlerinde yaktıkları araba lastikleri ile ısınmaya çalışıyorlar.
Gönüllüler Düzce'ye aktı
Deprem sırasında yaşamlarını yitirenler ve enkazdan çıkan cesetler ilk etapta Bolu Devlet Hastanesi Bahçesi'ne dizildi. Ancak bunlar daha sonra buradan kaldırılarak başka yerlere nakledildiler. Bu arada bazı cesetlerin de enkazların önünde bekletilmesi dikkat çekti. Bolu Devlet Hastanesi de deprem sırasında yıkılırken, hastanenin bahçesi yaralıların tedavi edilmesi için yeniden düzenlendi. Depremle birlikte çok sayıda gönüllü kuruluş Düzce'ye aktı. Oldukça kalabalık bir kitle oluşturan gönüllüler, enkaz keşfine çıkarak kurtarma hazırlıklarına başladı. Gönüller arasında EMEP ve ÖDP gibi siyasi partilerin üyeleri de vardı.
Depreme mevlitte yakalandılar
Düzce'de ilk kurtarma çalışması E-80 karayolu üzerinde bulunan 5 katlı bir binada yapıldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun temposu sonucu saat 03.00'te İbrahim Özdede adlı bir depremzede enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Ancak binada mevlit okutulması nedeniyle en az 50 kişinin bulunduğu, bunların hayatından endişe edildiği dile getirildi. 17 Ağustos depreminde kötü sınav veren Kızılay'ın bölgeye gönderdiği çadırlar, ancak dün sabah dağıtılabildi. Bolu il merkezine çeşitli illerden gelen sağlık, kurtarma ve enkaz kaldırma ekipleri, depremin büyük hasara yol açtığı Düzce ve Kaynaşlı'ya gönderildi. Öte yandan, çevre illerin belediyelerine ait otobüslerle depremzedelerin beslenme ihtiyacının karşılanması için deprem bölgesine sürekli ekmek taşıdılar.
Hastaneler SOS verdi
Düzce'de meydana gelen depremin ardından ilk bilgileri veren Devlet Hastanesi Başhekimi Sadettin Çakmakoğlu, "Düzce için SOS veriyorum" dedi. Çakmakoğlu, Düzce'de büyük bir karmaşa yaşandığını ifade ederek, ilk yardım çalışmalarını çok güç koşullar altında yapabildiklerini, hastaneye ulaşabilen doktorlarla ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Düzce SSK Hastanesi'nin acil servis girişi çöktü ve duvarları patladı. Bunun üzerine hastane depremden hemen sonra tahliye edildi. Tahliye sırasında başına tuğla düşen bir sağlık görevlisi, İstanbul'a sevk edildi. Çok sayıda ölü ve yaralının hastane bahçesinde bulunduğu, durumu ciddi olan yaralıların ambulans ve diğer araçlarla İstanbul'a sevk edildiği öğrenildi.
Enkazda canlı aranıyor
Düzce Kaymakamı Mehmet Fahri Can ise depremde en ağır hasarın Düzce ve Kaynaşlı'da yaşandığını ifade etti. Can, çok sayıda binanın yıkıldığını kaydetti. Enkaz altından canlı kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Can, "Enkaz altından çok sayıda canlı kurtarıldı" dedi. Can, kışlık çadır, battaniye, kışlık giyecek, gıda maddesi ve aydınlatmada kullanmak üzere jeneratöre ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bolu'ya bağlantıyı sağlayan yollarda tıkanıklık yaşanmadığını söyleyen Can, çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin çalışmalara katıldığını belirterek, "Düzce'de itfaiye harap olmuştu. İtfaiye teşkilatında 4 kişi öldü" dedi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı, ilk bilgilere göre depremde yıkılan ya da hasar gören bina sayısının yaklaşık 300 olduğunu söyledi. Helvacı, yıkılan binaların çoğunun 17 Ağustos depreminde ağır ve orta hasar gören binalar olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.
Yollar Ecevit için kesildi
Başbakan Bülent Ecevit'in Düzce'ye gelmesinden saatlerce önce zaten tıkanık olan trafik ambulanslara dahi kapatıldı. Yollar kapatılarak beklenen Ecevit gelmeden önce geçeceği tüm sokaklardaki araçlar çekicilerle çekildi. Bu sırada polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Düzce ile hava köprüsü kurulduğunu söyledi. 17 Ağustos`ta meydana gelen Marmara depreminden dersler aldıklarını ifade eden Okuyan, Düzce'de yaşanan depremde başarılı olduklarını iddia etti.
Hafif ve orta hasarlılar çöktü
17 Ağustos depreminin ardından yıkılması gereken ağır, orta ve hafif hasarlı binalara ilişkin hiçbir çalışmanın yapılmadığı ve bu tespitlerin ne kadar sağlıksız olduğu da önceki gün yaşanan depremle ortaya çıktı. Düzce'de Kültür Mahallesi Mazhar Osman Sokak'ta bulunan 6-A numaralı eve "yıkım ibareli kırmızı çarpı işareti" konulduğu, ancak evin bu depremde yıkılmadığı dikkat çekerken, Düzce'de yıkılan binaların çoğunda "hafif ve orta hasarlı siyah ve mavi renkli çarpılar" bulunduğu gözlendi.
Onardıkları hasarlı binalarda yaşayanların çoğu enkaz altında kalırken, Düzce Meslek Yüksekokulu öğrencisi ikisi kız beş öğrenci de Kuzu Mustafa Sokak'ta bulunan ve ilk depremde hasar gören 4 katlı binada yaşarken, dünkü depremin ardından enkaz altında kaldılar. Bu öğrencileri kurtarmak için yoğun çaba gösteriliyor.
Belediye iş hanı çöktü
Düzce İstasyon Caddesi'nde bulunan ve orta hasarlı olarak tespit edilen Merkez Büyük Camii'nin 17 Ağustos depremi sonrasında yapılan kısmı tamemen çöktü ve cami çökmenin ardından kullanılamaz hale geldi. Düzce'de bazı bankalarda da ağır hasar meydana geldi. Düzce İstanbul Caddesi'nde bulunan 6 katlı belediye işhanının takmamen çöktüğü ve işhanı önünde bulunan taksi durağında bekleyen çok sayıda aracın da hasar gördüğü gözlendi. Taksi durağının sahibi Mustafa Veli, 17 Ağustos depremi sonrasında belediyeye defalarca başvuru yaptıklarını ve bu binanın boşaltılmasını istediklerini, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. Bu binanın üç katının vergi dairesine ait olduğu öğrenildi. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Kaynaşlı yerle bir oldu
Muzaffer Özkurt - Şahin Bayar
Merkez üssü Düzce olan depremde, Bolu'nun Kaynaşlı beldesi en büyük hasarı gören belde oldu. Binaların yarıdan fazlasının çöktüğü gözlenen Kaynaşlı'da, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte facianın acı tablosu gözler önüne serildi.
Güneşin doğuşuyla birlikte bölgeye sevk edilen askerler ile iş makinası ve ambulanslar çalışmalarını hızlandırdı. Çok sayıda insanın enkaz altında kaldığı Kaynaşlı'da halk geceyi sokakta geçirirken, enkaz altında yakınları bulunanlar, yetkililere başvurarak yakınlarının kurtarılması için yardım istediler. Ancak şu an Kaynaşlı'da en çok duyulan sözler ölülerinin ardından anaların ve akrabaların yaktığı ağıtlar.
Yangınlar onlarca can aldı
Deprem sonrası sobaların yol açtığı yangınlarda, göçük altından canlı çıkartılabilecek olanların da hayatlarını kaybetmesine neden oldu. Yangınların evleri sarması üzerine, mutfaklarda bulunan tüplerin ve binaların altında bulunan tüpçü dükkânlarının patlaması da yangınları büyüttü. Bazı yangınlar ise patlamalarla beraber ev önlerindeki arabaları da sararken, buralardaki yangınlar ancak sabah söndürülebildi. Buralarda bulunan yanmış cesetler çıkartılmadı. Bu nedenle, ölü sayısı tam olarak belirlenemiyor. Ancak sadece yangınlardan pek çok evde onlarca kişinin öldüğü söyleniyor.
Sabah saat 04.00 sularında eski bir otobüs içine kurulan kriz masası, enkaz kaldırma ve can kurtarma çalışmalarını organize etmeye çalıştı. Şu ana kadar 200'e yakın ölü ve 500'ün üzerinde yaralının olduğu söylenen kriz merkezinde, bu rakamın daha da artacağı söyleniyor. Yıkılan eski belediye binası önünde bulunan parkta, yerlere koyulan kolilerle insanlara yiyecek, giyecek ve battaniye gibi malzemeler dağıtıldı, ancak yardımların yetersiz kaldığı gözlendi.
Gönüllü kurtarma ekipleri
Bu arada Macaristan'dan gelen kurtarma ekibi, özel eğitilmiş 4 köpekle birlikte, diğer kurtarma ekipleriyle, gece boyunca enkaz altından canlı çıkarmak için çalıştı. Daha sonra da deprem bölgesi olan Gölcük'ten ve Zonguldak Amasra'dan madencilerde gelerek can kurtarma çalışmalarına katıldı. Sabah saatlerinden itibaren Kaynaşlı'ya yığınağı yapılan asker de çalışmalara katılarak, destek verdiler.
Şu an halen kazı ve ses dinleme çalışmaları yapılarak canlı insanlar tespit edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar hiçbir çadırın kurulmadığı ve yeterli eşyanın dağıtılmadığı Kaynaşlı'da, halkın ne yapacağı ise belli değil.
Kaynaşlı Belediye binası, deprem nedeniyle tamamen yerle bir olurken, bazı okul ve camiler de ağır hasar gördü.
Sağ çıkarma çabası
Ümit Milli Takımı'nın maçını izlemek üzere Kaynaşlı'ya bağlı Karaçalı Mahallesi'ndeki 3 katlı bir binanın zemin katındaki Karaçalı Spor Klubü'nün lokalinin çökmesi sonucu çok sayıda sporcu enkaz altında kaldı. 30 kişinin enkaz altında kaldığı lokalden 5 kişi sağ, 10 kişi ölü çıkarıldı. Yıkılan Kaynaşlı Akabe Dinlenme Tesisleri'nde de enkaz altında kalan 6 kişi kurtarıldı. Selami Ayyıldız, Erdal Dinçer, Vedat Oral, Mustafa Bozeli, Tuncay Özkan ile soyadı belirlenemeyen Zeynep adlı bir kadın, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra, hastaneye gönderildi. Enkaz altında bulunan 6 kişiden biri olan Saadettin Dik ise 13 saatlik bir çabanın ardından yaşama yeniden "merhaba" dedi.
Bu arada, Karaçalı Mahallesi'nde 2 katlı evin enkazı altından 2 aylık evli bir kadın, 7 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına askerler de katıldı. Eski İstanbul yolunda çatlaklar oluşurken, bazı kamyonların kaza yaptıkları ve devrildikleri görüldü. Park halindeki kamyonlardaki yüklerin döküldüğü gözlendi. Beldenin bazı yerlerinde çıkan yangınlar itfaiye tarafından söndürülürken, bazı enkazlardan gün boyu dumanlar yükseldi.
7.2 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Düzce'de çok sayıda bina yıkılırken, halk geceyi yollarda ateşler yakarak geçirdi. 74 ölü, 344 yaralının olduğu Düzce'de, eksi 5 derece soğukta ısınmaya çalışan halk, enkaz altındaki yakınlarını kurtarmaya çalıştı.
İlçe merkezinde deprem gecesi kurtarma çalışmaları başlatılırken, kenar mahallelerde ancak bir gün sonra çalışmalara başlanabildi.
7.2 büyüklüğündeki bir depremle yıkılan Düzce'de, depremin ilk izleri şehrin hemen girişinde göze çarpıyor. Oldukça soğuk olan ve elektriklerin kesilmesi nedeniyle de karanlıkta kalan Düzce, tam bir yıkıntılar şehrini andırıyor.
Şehrin merkezine ilerleyen E-80 karayolunun her iki kenarında dizili binalar meydana gelen sarsıntı nedeniyle yerle bir oldu. Yıkılan binaların önünde ayrılmak istemeyen depremzeler, enkazların önlerinde yaktıkları araba lastikleri ile ısınmaya çalışıyorlar.
Gönüllüler Düzce'ye aktı
Deprem sırasında yaşamlarını yitirenler ve enkazdan çıkan cesetler ilk etapta Bolu Devlet Hastanesi Bahçesi'ne dizildi. Ancak bunlar daha sonra buradan kaldırılarak başka yerlere nakledildiler. Bu arada bazı cesetlerin de enkazların önünde bekletilmesi dikkat çekti. Bolu Devlet Hastanesi de deprem sırasında yıkılırken, hastanenin bahçesi yaralıların tedavi edilmesi için yeniden düzenlendi. Depremle birlikte çok sayıda gönüllü kuruluş Düzce'ye aktı. Oldukça kalabalık bir kitle oluşturan gönüllüler, enkaz keşfine çıkarak kurtarma hazırlıklarına başladı. Gönüller arasında EMEP ve ÖDP gibi siyasi partilerin üyeleri de vardı.
Depreme mevlitte yakalandılar
Düzce'de ilk kurtarma çalışması E-80 karayolu üzerinde bulunan 5 katlı bir binada yapıldı. Kurtarma ekiplerinin yoğun temposu sonucu saat 03.00'te İbrahim Özdede adlı bir depremzede enkazdan sağ olarak kurtarıldı. Ancak binada mevlit okutulması nedeniyle en az 50 kişinin bulunduğu, bunların hayatından endişe edildiği dile getirildi. 17 Ağustos depreminde kötü sınav veren Kızılay'ın bölgeye gönderdiği çadırlar, ancak dün sabah dağıtılabildi. Bolu il merkezine çeşitli illerden gelen sağlık, kurtarma ve enkaz kaldırma ekipleri, depremin büyük hasara yol açtığı Düzce ve Kaynaşlı'ya gönderildi. Öte yandan, çevre illerin belediyelerine ait otobüslerle depremzedelerin beslenme ihtiyacının karşılanması için deprem bölgesine sürekli ekmek taşıdılar.
Hastaneler SOS verdi
Düzce'de meydana gelen depremin ardından ilk bilgileri veren Devlet Hastanesi Başhekimi Sadettin Çakmakoğlu, "Düzce için SOS veriyorum" dedi. Çakmakoğlu, Düzce'de büyük bir karmaşa yaşandığını ifade ederek, ilk yardım çalışmalarını çok güç koşullar altında yapabildiklerini, hastaneye ulaşabilen doktorlarla ilk müdahaleyi gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Düzce SSK Hastanesi'nin acil servis girişi çöktü ve duvarları patladı. Bunun üzerine hastane depremden hemen sonra tahliye edildi. Tahliye sırasında başına tuğla düşen bir sağlık görevlisi, İstanbul'a sevk edildi. Çok sayıda ölü ve yaralının hastane bahçesinde bulunduğu, durumu ciddi olan yaralıların ambulans ve diğer araçlarla İstanbul'a sevk edildiği öğrenildi.
Enkazda canlı aranıyor
Düzce Kaymakamı Mehmet Fahri Can ise depremde en ağır hasarın Düzce ve Kaynaşlı'da yaşandığını ifade etti. Can, çok sayıda binanın yıkıldığını kaydetti. Enkaz altından canlı kurtarma çalışmalarının hızla devam ettiğini anlatan Can, "Enkaz altından çok sayıda canlı kurtarıldı" dedi. Can, kışlık çadır, battaniye, kışlık giyecek, gıda maddesi ve aydınlatmada kullanmak üzere jeneratöre ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bolu'ya bağlantıyı sağlayan yollarda tıkanıklık yaşanmadığını söyleyen Can, çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin çalışmalara katıldığını belirterek, "Düzce'de itfaiye harap olmuştu. İtfaiye teşkilatında 4 kişi öldü" dedi. Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Müsteşarı Ali Helvacı, ilk bilgilere göre depremde yıkılan ya da hasar gören bina sayısının yaklaşık 300 olduğunu söyledi. Helvacı, yıkılan binaların çoğunun 17 Ağustos depreminde ağır ve orta hasar gören binalar olduğunu tahmin ettiklerini bildirdi.
Yollar Ecevit için kesildi
Başbakan Bülent Ecevit'in Düzce'ye gelmesinden saatlerce önce zaten tıkanık olan trafik ambulanslara dahi kapatıldı. Yollar kapatılarak beklenen Ecevit gelmeden önce geçeceği tüm sokaklardaki araçlar çekicilerle çekildi. Bu sırada polisin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Düzce ile hava köprüsü kurulduğunu söyledi. 17 Ağustos`ta meydana gelen Marmara depreminden dersler aldıklarını ifade eden Okuyan, Düzce'de yaşanan depremde başarılı olduklarını iddia etti.
Hafif ve orta hasarlılar çöktü
17 Ağustos depreminin ardından yıkılması gereken ağır, orta ve hafif hasarlı binalara ilişkin hiçbir çalışmanın yapılmadığı ve bu tespitlerin ne kadar sağlıksız olduğu da önceki gün yaşanan depremle ortaya çıktı. Düzce'de Kültür Mahallesi Mazhar Osman Sokak'ta bulunan 6-A numaralı eve "yıkım ibareli kırmızı çarpı işareti" konulduğu, ancak evin bu depremde yıkılmadığı dikkat çekerken, Düzce'de yıkılan binaların çoğunda "hafif ve orta hasarlı siyah ve mavi renkli çarpılar" bulunduğu gözlendi.
Onardıkları hasarlı binalarda yaşayanların çoğu enkaz altında kalırken, Düzce Meslek Yüksekokulu öğrencisi ikisi kız beş öğrenci de Kuzu Mustafa Sokak'ta bulunan ve ilk depremde hasar gören 4 katlı binada yaşarken, dünkü depremin ardından enkaz altında kaldılar. Bu öğrencileri kurtarmak için yoğun çaba gösteriliyor.
Belediye iş hanı çöktü
Düzce İstasyon Caddesi'nde bulunan ve orta hasarlı olarak tespit edilen Merkez Büyük Camii'nin 17 Ağustos depremi sonrasında yapılan kısmı tamemen çöktü ve cami çökmenin ardından kullanılamaz hale geldi. Düzce'de bazı bankalarda da ağır hasar meydana geldi. Düzce İstanbul Caddesi'nde bulunan 6 katlı belediye işhanının takmamen çöktüğü ve işhanı önünde bulunan taksi durağında bekleyen çok sayıda aracın da hasar gördüğü gözlendi. Taksi durağının sahibi Mustafa Veli, 17 Ağustos depremi sonrasında belediyeye defalarca başvuru yaptıklarını ve bu binanın boşaltılmasını istediklerini, ancak uyarılarının dikkate alınmadığını söyledi. Bu binanın üç katının vergi dairesine ait olduğu öğrenildi. src=/resim/b1.gif width=5>



Kaynaşlı yerle bir oldu
Muzaffer Özkurt - Şahin Bayar
Merkez üssü Düzce olan depremde, Bolu'nun Kaynaşlı beldesi en büyük hasarı gören belde oldu. Binaların yarıdan fazlasının çöktüğü gözlenen Kaynaşlı'da, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte facianın acı tablosu gözler önüne serildi.
Güneşin doğuşuyla birlikte bölgeye sevk edilen askerler ile iş makinası ve ambulanslar çalışmalarını hızlandırdı. Çok sayıda insanın enkaz altında kaldığı Kaynaşlı'da halk geceyi sokakta geçirirken, enkaz altında yakınları bulunanlar, yetkililere başvurarak yakınlarının kurtarılması için yardım istediler. Ancak şu an Kaynaşlı'da en çok duyulan sözler ölülerinin ardından anaların ve akrabaların yaktığı ağıtlar.
Yangınlar onlarca can aldı
Deprem sonrası sobaların yol açtığı yangınlarda, göçük altından canlı çıkartılabilecek olanların da hayatlarını kaybetmesine neden oldu. Yangınların evleri sarması üzerine, mutfaklarda bulunan tüplerin ve binaların altında bulunan tüpçü dükkânlarının patlaması da yangınları büyüttü. Bazı yangınlar ise patlamalarla beraber ev önlerindeki arabaları da sararken, buralardaki yangınlar ancak sabah söndürülebildi. Buralarda bulunan yanmış cesetler çıkartılmadı. Bu nedenle, ölü sayısı tam olarak belirlenemiyor. Ancak sadece yangınlardan pek çok evde onlarca kişinin öldüğü söyleniyor.
Sabah saat 04.00 sularında eski bir otobüs içine kurulan kriz masası, enkaz kaldırma ve can kurtarma çalışmalarını organize etmeye çalıştı. Şu ana kadar 200'e yakın ölü ve 500'ün üzerinde yaralının olduğu söylenen kriz merkezinde, bu rakamın daha da artacağı söyleniyor. Yıkılan eski belediye binası önünde bulunan parkta, yerlere koyulan kolilerle insanlara yiyecek, giyecek ve battaniye gibi malzemeler dağıtıldı, ancak yardımların yetersiz kaldığı gözlendi.
Gönüllü kurtarma ekipleri
Bu arada Macaristan'dan gelen kurtarma ekibi, özel eğitilmiş 4 köpekle birlikte, diğer kurtarma ekipleriyle, gece boyunca enkaz altından canlı çıkarmak için çalıştı. Daha sonra da deprem bölgesi olan Gölcük'ten ve Zonguldak Amasra'dan madencilerde gelerek can kurtarma çalışmalarına katıldı. Sabah saatlerinden itibaren Kaynaşlı'ya yığınağı yapılan asker de çalışmalara katılarak, destek verdiler.
Şu an halen kazı ve ses dinleme çalışmaları yapılarak canlı insanlar tespit edilmeye çalışılıyor. Şu ana kadar hiçbir çadırın kurulmadığı ve yeterli eşyanın dağıtılmadığı Kaynaşlı'da, halkın ne yapacağı ise belli değil.
Kaynaşlı Belediye binası, deprem nedeniyle tamamen yerle bir olurken, bazı okul ve camiler de ağır hasar gördü.
Sağ çıkarma çabası
Ümit Milli Takımı'nın maçını izlemek üzere Kaynaşlı'ya bağlı Karaçalı Mahallesi'ndeki 3 katlı bir binanın zemin katındaki Karaçalı Spor Klubü'nün lokalinin çökmesi sonucu çok sayıda sporcu enkaz altında kaldı. 30 kişinin enkaz altında kaldığı lokalden 5 kişi sağ, 10 kişi ölü çıkarıldı. Yıkılan Kaynaşlı Akabe Dinlenme Tesisleri'nde de enkaz altında kalan 6 kişi kurtarıldı. Selami Ayyıldız, Erdal Dinçer, Vedat Oral, Mustafa Bozeli, Tuncay Özkan ile soyadı belirlenemeyen Zeynep adlı bir kadın, ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra, hastaneye gönderildi. Enkaz altında bulunan 6 kişiden biri olan Saadettin Dik ise 13 saatlik bir çabanın ardından yaşama yeniden "merhaba" dedi.
Bu arada, Karaçalı Mahallesi'nde 2 katlı evin enkazı altından 2 aylık evli bir kadın, 7 saat süren çalışma sonucu kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına askerler de katıldı. Eski İstanbul yolunda çatlaklar oluşurken, bazı kamyonların kaza yaptıkları ve devrildikleri görüldü. Park halindeki kamyonlardaki yüklerin döküldüğü gözlendi. Beldenin bazı yerlerinde çıkan yangınlar itfaiye tarafından söndürülürken, bazı enkazlardan gün boyu dumanlar yükseldi.
Evrensel'i Takip Et