09 Kasım 1999 22:00

Birlikler yolsuzluk ve

   kadrolaşma kıskacında

Paylaş
Birlikler yolsuzluk ve
   kadrolaşma kıskacında
Halil İmrek
Asıl işlevi üreticiyi korumak ve desteklemek olan tarım birliklerinde yolsuzlukların ve kadrolaşmanın ardı arkası kesilmiyor.
Malatya Kayısı Birlik'te üreticiler tarafından seçilen yönetim tanınmayıp, MHP kadroları atanırken, Çukobirlik'te de yolsuzluk iddilarının ardından MHP'ye yakın olan yeni bir yönetim atandı. Daha önce çıkan yolsuzluk iddiaları üzerine görevden alınan Genel Müdür Abdülkadir Uslu'nun yanı sıra yönetim kurulu üyelerinin de tamamının görevine son verildi. Çukobirlik Genel Başkanı Abdülkadir Uslu ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, ham bez ve stok bezlerin satışı ile ilgili verilen yetkiyi kötüye kullandıkları gerekçesi ile dava açıldı.
Adana Cumhuriyet Savcılığın suç duyurusunda bulunulması üzerine 5. Asliye Mahkemesi'nde Uslu, hakkında "görevi kötüye kullanmak, birliği 102 milyar 424 milyon ile 30 bin 425 dolar zarara uğratmak" suçlamaları ile dava açıldı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çukuborlik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gökçe ile yönetim kurulu üyeleri Arif Çinkay, Mehmet Donat ve Eyüp Yıldız'ın önceki sabah görevinden aldığını bildirdi. Bu bildirimin hemen ardından görevden alınanların yerine, Kırıkhan Kooperatifi'nden Doğan Göktepe, Urfa Kooperatifi'nden Hüseyin Akgün, Ceyhan Kooperatifi'nden Ekrem Bayer ve Mihmandar Kooperatifi'nden Hamza Öztürk atandı.
Ancak bu atamaların da kadrolaşma amaçlı olduğu iddia ediliyor. Nitekim, Abdülkadir Uslu'nun yerine atanan Genel Müdür Vekili Yakup Şahin'in MHP'ye yakın olduğu ve diğer atananların da Şahin'in ekibi olduğu ileri sürülüyor.
ÖNCEKİ HABER

Amerika'dan Fransa'ya nasihat

SONRAKİ HABER

Bütçe her açıdan zararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...