08 Kasım 1999 22:00

Sümerbank işçilerinden

   Zeytinburnu direnişçilerine destek

Paylaş
Sümerbank işçilerinden
    Zeytinburnu direnişçilerine destek
TEKSİF Sendikası Bakırköy Şubesi üyesi Sümerbank işçileri, Zeytinburnu Belediyesi'nden atılan Belediye-İş İstanbul 2 No'lu Şube üyesi işçileri ziyaret ettiler. Geçtiğimiz hafta Zeytinburnu Belediyesi'nden atılan sekiz işçiden beşinin direnişi devam ediyor. Belediye başkanının uzlaşmaz tutumu nedeniyle başlayan direniş, Zeytinburnu halkından, çeşitli siyasi partiler ve kitle örgütlerinden destek alıyor. Semt halkının kendilerini yanlız bırakmadığını dile getiren işçiler, işe geri alınıncaya kadar direnmekte kararlı olduklarını söylediler.
Fabrikalarının Galatasaray Üniversitesi'ne peşkeş çekilmesine karşı eylemde olan Bakırköy Sümerbank işçileri de, Zeytinburnu Belediyesi direnişçilerine dayanışma ziyaretinde bulundular. Sümerbank işçileri, direnişteki Zeytinburnu Belediyesi işçilerinin mücadelesini bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerini belirterek, işçiler arasındaki dayanışmanın güçlenmesi gerektiğini ifade ettiler. Zeytinburnu Belediyesi işçileri de Sümerbank işçilerinin özelleştirmeye karşı verdikleri mücadeleyi desteklediklerini dile getirdiler.
'Mali kriz' iddiası
Öte yandan, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "İşçi çıkarmaktan memnun değiliz, ama mecburuz" dedi. Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, Zeytinburnu Belediyesi'nde 350'yi aşan işçi fazlalığının bulunduğunu öne sürerek, "mali kriz ve işçi fazlalığı nedeniyle halka hizmet etmenin mümkün olmadığını" söyledi. Murat Aydın, "Giderlerimizi kısmak ve halkımızı 21. yüzyıla hazırlayacak çalışmalara imza atmak için bu radikal kararları almak zorundayız" derken, "maddi sıkıntı" gerekçesiyle işten atılan işçiler, aynı dönemde yeni işçilerin işe alındığına dikkat çekiyor.
ÖNCEKİ HABER

Balıkesir SEKA işçileri

SONRAKİ HABER

Heyelan bölgesine oturma izni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...