03 Kasım 1999 22:00

Özelleştirmede hızlı dönem

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, yeniden hızlandırmaya başladığı özelleştirme programında, 4. çeyrekteki kuruluşların ihalelerini de açmaya başladı.

Paylaş
Özelleştirmede hızlı dönem
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), eylül ayında yeniden hızlandırmaya başladığı özelleştirme programında, 3. çeyrekte yer alan tüm kuruluşlarda ihaleye çıkmasının ardından, 4. çeyrekteki kuruluşların ihalelerini de açmaya başladı.
İdare, eylül ayından itibaren, programın 3. çeyreğinde yer alan tüm kuruluşlar olan Deniz Nakliyatı TAŞ, Turban Abant Oteli, Carlton Oteli arsası ve Akçay arsası, Orüs Bolu, Akkuş, Ardanuç ve Cide
işletmeleri ile Ankara ve Güven sigortalar da ihaleye çıkarak, bu dönemi tamamlamıştı.
Hatırlanacağı gibi, bu kuruluşlardan Ankara ve Güven sigorta ile Akçay arsası için açılan ihale, yeterli teklif gelmediği için iptal edilmişti.
Geçtiğimiz günlerde Etağ Etimesgut Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ'de ihaleye çıkılmasıyla birlikte, özelleştirme programında 4. çeyrek ihale programına başlayan idare, söz konusu dönemde, 13 kuruluşta ihaleye çıkılmasını planlıyor.
Etağ'ın ihaleye çıkılmasıyla başlayan bu yılın 4. çeyreğinde Özelleştirme İdaresi, Petrol Ofisi'nin yüzde 51 hissesinin blok satışı, Petkim Yarımca'da varlık satışı, İsdemir'in yatırım şartı ile blok satışı, Karadeniz Bakır İşletmeleri varlık satışı, Asil Çelik'in blok satışı, EBK varlık satışı, Sümer Holding varlık satışı, Taksan ve Tümosan'da blok satış, TDİ limanı işletme hakkı devri, Ataköy grubu blok satışı ile Turban'da varlık satışı için ihaleye çıkmayı planlıyor.
Bu arada, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 2000 yılının 1. çeyreğinde ihaleye çıkılması planlanan Tüpraş'ta özelleştirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, buna yönelik Tüpraş'taki kamu hisselerinin özelleştirilmesi konusunda, aracılık yapacak firma olarak seçilen Salomon Smith Barney ve Garanti Yatırım AŞ ile geçtiğimiz günlerde sözleşme imzalayarak, özelleştirme çalışmalarında önemli bir adımı atmış oldu.
ÖNCEKİ HABER

IMF bütçesi Meclis'te

SONRAKİ HABER

IMF, 2000'in ana hedefinin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa