31 Ekim 1999 22:00

'Evcil'in arkasında devleti yönetenler var'

Mehmet Elkatmış, Malki cinayetinin azmettiricisi Erol Evcil'in tek başına hareket etmediğini söyledi. TBMM eski Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı Elkatmış, "Evcil'in arkasında devleti yönetenler var.

Paylaş
'Evcil'in arkasında devleti yönetenler var'
TBMM eski Susurluk Araştırma Komisyonu Başkanı, FP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, halen polis tarafından sorgulaması devam eden Erol Evcil'in arkasında, devleti yönetenlerin olduğunu kaydetti. FP Nevşehir İl Kongresi'ne katılan Elkatmış, işadamı Nesim Malki cinayetinin azmettiricisi Erol Evcil'in, tek başına hareket etmediğini belirtti.
Erol Evcil'in, ülke kaynaklarını başka yönlere çekmede bir piyon olduğunu ifade eden Elkatmış, şöyle konuştu: "Erol Evcil soruşturması sonunda birçok yere ulaşılacaktır. Evcil'in arkasında çok sayıda önemli isim var. Ben bunları açıklamayacağım ama, Evcil'in arkasında devleti yönetenler var.
Abdullah Öcalan davası nedeniyle giriş ve çıkışların kontrol altında tutulduğu bir yere, Evcil elini kolunu sallayarak gidip, bir villada ağırlanabiliyor. Bunca güvenlik önlemine karşın Evcil bir türlü yakalanamıyor. Peki şimdi niye yakalandı? Çünkü kendisine garanti verildi, senaryolar yazıldı. Şimdi 'Nasıl affedebiliriz' diye düşünüyorlar. Bu ülke kaynaklarını sömüren, peşkeş çekenler, bu ülkenin başına çete, mafya ve satanistleri bela edenler, daha fazla başarılı olamayacaktır."
'Örtbas mı edilecek?'
Bursa Emniyet Müdürü Aydın Genç, Evcil'in yakalanmasının ardından gazetecilerin "1 yıldır Bursa'da ise neden yakalanmadı" şeklindeki sorusunu yanıtlarken, "Onun değerlendirmesini size bırakıyorum" demişti.
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ise, "Orhan Taşanlar'ı görevden almakta niçin ısrar ettiğimi anladınız mı?" demiş ve böylelikle gözler, daha önce Gazeteci Metin Göktepe cinayeti ile sonuçlanan toplu gözaltı emrini veren Bursa eski Valisi ve İstanbul eski Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar'a çevrilmişti.
Ancak, Orhan Taşanlar'ın görevinin değiştirilmesiyle ilgili kararnamenin kaç kez Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den dönmesi, Evcil'in korunmasında sorumluluk ağının Taşanlar'ı aştığı görüşünü gündeme getirmişti. Mehmet Elkatmış'ın dün yaptığı, "Evcil'in arkasında devleti yönetenler var" sözleri bu kanıyı doğrulayan diğer bir önemli açıklama olurken, soruşturmanın kapsamının bazı işadamları ile sınırlı tutulması, örtbas edileceği endişelerini de güçlendiriyor.
ÖNCEKİ HABER

Kış yiyecekleri el yakıyor

SONRAKİ HABER

Bu nasıl karantina!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...