28 Ekim 1999 21:00

'Çocuklarımızın ekmeğiyle oynamayın'

BAGFAŞ işçilerinin eşleri, grevinin başarıyla bitmesi için destek olmanın yollarını arıyorlar. Bu amaçla toplantılar yapan grevci eşleri, kararlılıklarını dile getiriyorlar.

Paylaş
'Çocuklarımızın ekmeğiyle oynamasınlar'
Şahin Bayar
Bandırma'da 19 gündür grevde olan BAGFAŞ işçilerinin eşleri, toplantılar yaparak eşlerine destek olmanın yollarını arıyorlar. Eğitim-Sen'e üye eğitim emekçilerinin de katıldığı toplantılarda çeşitli komisyonlar oluşturuluyor, grevci işçilerin ihtiyaçları belirleniyor ve bu ihtiyaçların nasıl karşılanacağı tartışılıyor. En az grevciler kadar kararlı olduklarını dile getiren işçi eşleri, "Sonunda ölüm olsa bile direneceğiz" diyorlar.
Eşinin 75 milyon lira ücret aldığını söyleyen Hanife Savasçı, "Bu neyimize yeter. Bu para patronun kapısı önündeki köpeğe yetmez" diyor ve ekliyor; "Gittiği kadar gideceğiz."
Eşinin düşük ücretle çalıştırıldığını ifade eden Beyhan Ören ise "Üç tane çocuk okutuyoruz. Bunlara nasıl para yetiştireceğiz onu düşünüyoruz. 75 milyon lira ile ne üst baş alabiliyoruz çocuklarımıza, ne de karınlarını doyurabiliyoruz. Her tarafımız borç" sözleriyle içinde bulundukları durumu özetliyor.
Samiye Esen ise tek bir cümle ile düşüncelerini dile getiriyor; "Eşim grevde, direneceğiz."
Eşine destek amacıyla toplantılara katıldığını söyleyen Sabriye Akdeniz, kış mevsiminin geldiğini de hatırlatarak, "75 milyon lira ile ne yapacağız?" diye soruyor.
Çocuklarımız aç
"Eşim 20 senedir BAGFAŞ'ta çalışıyor. Emekliye ayrılacak. Aldığı maaş 75 milyon lira. Patron çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğiyle oynuyor. Diğer fabrikalara baksın bakalım. Onun gibi düşük maaş verenler var mı?" diye soran Nevin Akdağ da "Çocuklarımızın ekmeğiyle oynamasınlar. Sonuna kadar direneceğiz" diye konuştu.
Hicran Şahin ise her yönden sıkıntı yaşadıklarını belirterek bu sıkıntları aşmak için toplantılar yaptıklarını söyledi. Zile Türkmen de aldıkları paranın hiçbir şeye yetmediğini kayderek, "Çocuklarımızı okula aç gönderiyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Sümerbank işçisi: Mücadeleye devam

SONRAKİ HABER

Mamak işçileri aylardır ücret alamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa