25 Ekim 1999 21:00

Gusmao gerillalarla kucaklaştı

Doğu Timorlu lider Xanana Gusmao, yıllar sonra, Remexio dağ köyünde yerli halk ve Falintil gerillalarıyla bir araya geldi.

Paylaş
Gusmao gerillalarla kucaklaştı
Doğu Timorlu lider Xanana Gusmao, yıllar sonra, Remexio dağ köyünde yerli halk ve Falintil gerillalarıyla bir araya geldi. Önceki gün Gusmao'nun onuruna düzenlenen törende halk, gerillalar ve Timorlu lider gözyaşlarını tutamadı.
Bir Amerikan helikopteri ile, gerillaların elindeki Remexio'ya inen Gusmao, köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. Geleneksel savaşçı giysilerini giymiş olan yaşlı köylüler, Gusmao'yu danslarla selamlarken, gençler de lideri çiçeklerle karşıladı.
53 yaşındaki Xanana Gusmao, savaşın bitmediğini, çünkü halkın aç olduğunu söyledi. "Artık savaşımızı silahlarla yürütmeyeceğiz" diyen Gusmao'nun konuşması sık sık sloganlarla kesildi.
Konuşmasından sonra yaklaşık 1000 gerillayı denetleyen Gusmao'nun, savaşçılara sarıldığı ve gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
1981 yılında Falintil kumandanı olan Gusmao, 1992 yılında Endonezya ordusu tarafından ele geçirilmişti.
Milis saldırıları durmuyor
Öte yandan, Batı Timor'da, Doğu Timorlu mültecileri taşıyan bir otobüs konvoyunun, Endonezya yanlısı milislerin saldırısına uğradığı bildirildi. Dili'deki BM insani koordinasyon bürosunun sözcüsü Lise Grande, milislerin konvoya taşlar ve şişelerle yaptığı saldırıda mültecilerden bazılarının yaralandığını, otobüslerden birinin camının kırıldığını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Türkiye'ye uyuşturucu suçlaması

SONRAKİ HABER

Stand-by aralıkta tamam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...