20 Ekim 1999 21:00

Okuyan arkadaşına iş buldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, yakın arkadaşı ve akrabası olan, yıllarca Yalova'da matematik öğretmenliği yapan Mehmet Aslan Yılmaz'ı İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirdi.

Paylaş
Okuyan arkadaşına iş buldu
Sultan Özer
Bakanların, devlet kurumlarına partizanca atama yapmaları, arkadaş, dost ve yandaşlarını önemli kurumların yönetimlerine getirmeleri kervanına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan da katıldı.
Sözde Sosyal Güvenlik Yasası'nın Meclis'teki görüşmeleri sırasında, işçi ve emekçilerin "Hop hop Yaşar, top Yaşar" sloganıyla sık sık protesto ettiği Yaşar Okuyan, bakanlığına bağlı İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK)'nun Genel Müdür Yardımcılığı'na, yıllardır Yalova'da matematik öğretmenliği yapan, yakın arkadaşı ve akrabası Mehmet Aslan Yılmaz'ı getirdi. Yeni görevine üçlü kararname ile atanan Mehmet Aslan Yılmaz, Personel Eğitim Daire Başkanlığı'ndan sorumlu olacak.
Telefonla görüşmeye çalıştığımız Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz, açıklama yapmaktan kaçınırken, konuyla ilgili olarak Bakanlık Basın Danışmanı Kayhan Ünal'dan bilgi alabileceğimizi söylemekle yetindi. Kayhan Ünal ise Yılmaz'ın iyi ve bilgili bir bürokrat olduğunu, o nedenle bu göreve getirildiğini belirtirken, hangi kurumlarda bürokratlık yaptığı konusunda açıklama yapmadı.
Daha sonra ısrarla aramaya devam ettiğimiz çiçeği burnunda Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz ise telefonlarımıza çıkmadı.
Genel Müdür'ün yaptıkları
Öte yandan, Bakan Okuyan tarafından İş ve İşçi Bulma Kurumu Genel Müdürlüğü'ne atanan Muzaffer Karakaş da kurumun içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıya ve Başbakanlık'ın tasarruf genelgelerine rağmen, ilk iş olarak kendisine yeni bir makan arabası olarak 13 milyar 71 milyon liraya 2000 model Opel Vectra aldırttı.
İİBK'nin "İstihdam ve Eğitim Projesi" adı altında reorganizasyonu için 1993 yılında Dünya Bankası'ndan yüzde 10 faizli geri ödemeli olarak 107.4 milyon dolar kredi aldığı, ancak beş yıllık süre dolduğu halde projenin hâlâ tamamlanmadığı öğrenildi. Bundan dolayı ekonomik sıkıntı içinde olan kurumun; 42 ildeki şube müdürlükleri ile 14 ilçedeki büro şefliklerinin kira olduğu bildirildi. Ankara Atatürk Bulvarı üzerindeki genel müdürlük binasının da aylık 13 milyar liralık bedelle kira olduğu ve kurumun zor durumda olduğu söyleniyor.
Eski oto garajda
Bütün bunlara rağmen, Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden İİBK Genel Müdürlüğü görevne atanan Muzaffer Karakaş'ın ilk iş olarak makam arabasını değiştirmesi israf olarak değerlendirildi. İİBK'nin eski Genel Müdürü Harun Öztürk'ün ise 1998 model Renault Concorde marka makam otomobili kullandığı öğrenildi. Söz konusu eski makam otomobilinin garajda tutulduğu ve kimseye kullandırtılmadığı bildirildi.
ÖNCEKİ HABER

Kamu emekçileri yüzde 15'e tepkili

SONRAKİ HABER

Lockheed'le silah ortaklığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...