16 Ekim 1999 21:00

İDT'de kasımda on üç oyun var

İstanbul Devlet Tiyatrosu(İDT), Kasım ayında 13 oyun değişik oyunla izleyici karşısına çıkacak.

Paylaş
İDT'de kasımda on üç oyun var
İstanbul Devlet Tiyatrosu(İDT), Kasım ayında 13 oyun değişik oyunla izleyici karşısına çıkacak.
İDT'den yapılan açıklamaya göre, "Arturo Ui'nin Önlenebilir Tırmanışı"nın prömiyeri, 13 Kasım'da AKM Büyük Salon'da gerçekleştirilecek.
Ünlü oyun yazarı Bertolt Brecht'in yasadışı yöntemlerle gücüne güç katan, devleti arkasına alan gangsteri konu alan öyküsü, 14-20-21-27-28 Kasım tarihlerinde izlenebilecek.
Geçtiğimiz sezon ilgi gören "Karanlıkta Komedi" ve "Yemenimin Uçları", AKM Oda Tiyatrosu ve Yayla Sanat Merkezi'nde sahnelenirken, AKM Birim Tiyatro Aziz Nesin Sahnesi'nde Kasım ayının ilk oyunu Matei Visniec'in yazdığı "Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor" olacak.
Goethe'nin doğumunun 250. yılı çerçevesinde sahnelenen "Urfaust" ve 30 Kasım'da prömiyeri yapılacak Memet Baydur yazdığı "Güne Bakan Cam Kırıkları", AKM Birim Tiyatro Aziz Nesin Sahnesi'nde sahnelenecek diğer oyunlar...
Federico Garcia Lorca klasiği "Kanlı Düğün" 16-28 Kasım tarihlerinde AKM Aziz Nesin Sahnesi'nde Mahir Günşiray'ın yorumuyla izleyiciyle buluşacak.
Bir süredir onarımda olan Taksim Sahnesi, yeni görünümüyle sezonu 7 Kasım'da "Düdükçülerle Fırçacıların Savaşı" adlı oyunla açacak. Aziz Nesin'in yazdığı oyun, düşman iki devlet arasında savaş çıkartmak için yaratılan bahaneleri konu alan bir komedi.
Geçen sezonun Nazım Hikmet'in yazdığı bol ödüllü oyunu "Ferhad ile Şirin", Dersu Yavuz Altun'un yazdığı "Rüzgarla Yarışan Tay"' ile Oktay Arayıcı'nın "Bir Ölümün Toplumsal Anatomisi" de Taksim Sahnesi'nde sahnelenecek.
Edmond Rostand'ın yazdığı Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Cyrano Bergerac" ve Bilgesu Erenus'un yazıp Metin Belgin'in yönettiği "Kırmızı Karaağaç" ise izleyiciyi selamlayacak diğer yapıtlar olacak.
ÖNCEKİ HABER

Yaz güneşi altında, toz içinde

SONRAKİ HABER

Mülkiye tarihi kitaplaştırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...