09 Ekim 1999 21:00

Ecevit, Clinton'a da bulaştırdı

Kanada'daki ABD Büyükelçiliğinin açılışında konuşan Bill Clinton'ın gafları, Başbakan Bülent Ecevit'i aratmadı.

Paylaş
Ecevit, Clinton'a da bulaştırdı
Kanada'nın Başkenti Ottawa'da yeni Amerikan Büyükelçiliği binasının açılışında konuşan ABD Başkanı Bill Clinton, pot üstüne pot kırdı.
ABD Başkanı Clinton, Kuzey İrlanda barış sürecindeki tarafları 'bir avuç sarhoş' diye nitelendirdiği konuşmasında, ayrıca 'Kanada' yerine 'Fransa' dedi.
K. İrlanda'da süren çatışmaların üstesinden gelinmesinde "kişisel olarak olağanüstü zaman ve çaba harcadığını" savunan Clinton, "barış" sürecinin aksamasına neden olarak, "tarafların barı terkedemeyen bir avuç sarhoş gibi olmasını" gösterdi. Clinton konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Her seferinde anlaşmaya varmış görünüyorlar. Sonuncu kez bardan çıktıklarını öne süren bir avuç sarhoş gibiler. Barın döner kapısından geçerken geri dönüp yine bara geliyorlar. Sonra da (Ben buradan çıkamam) diyorlar."
Pişman oldu
ABD Başkanı'nın sözleri, dinleyici kalabalık arasında mırıltı ve kahkahalara neden olurken, Clinton, birkaç saat sonra bu sözlerini "uygunsuz olduğu" gerekçesiyle geri alarak özür diledi.
Clinton, aynı konuşmada "Kanada" yerine "Fransa" diyerek bir pot daha kırdı. Clinton, konuşmasında, "On yıldan fazla zaman önce eşim Hillary, annesi ve küçük kızımızla Fransa'ya gelmiştik. Montreal'de yeni yılı kutlarken birkaç unutulmaz gün geçirmiştik" diye konuştu.
Ecevit gibi
Hatırlanacağı gibi, geçtiğimiz ay sonunda ABD'ye giden Başbakan Bülent Ecevit de benzer potlar kırmıştı. Ziyaret öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, "ABD-Türkiye ilişkileri" yerine, "İsrail-Türkiye ilişkileri" diyen Ecevit, ABD'de de "Suriye-İsrail ilişkileri" yerine, "Suriye-İran ilişkileri" demişti. 30 Eylül'de yaptığı ziyarette "30 Ağustos Zafer Bayramı"nı kutlamayı da ihmal etmeyen Ecevit, sağlık durumu ile ilgili sorular üzerine, "en iyi teşhisi gazetecilerin koyacağını" söylemişti.
ÖNCEKİ HABER

Şili'de sevinç gösterileri

SONRAKİ HABER

AKTAŞ dokuz yıl yasadışı çalışmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...