03 Ekim 1999 21:00

Toplam 240 bin bina incelendi

Afet İşleri Genel Müdürü Rüçhan Yılmaz, deprem bölgelerinde 1200 mimar ve mühendisin yaklaşık 240 bin binada incelemede bulunduğunu belirterek, "Kasımda 25 bin geçici konut teslim edilecek" dedi.

Paylaş
Toplam 240 bin bina incelendi
Afet İşleri Genel Müdürü (AİGM) Rüçhan Yılmaz, Marmara depreminden sonra "yaraların sarılmaya" başlandığını ve bölgede 1200 mimar ve mühendisin yaklaşık 240 bin binada incelemede bulunduğunu belirterek, "Kasım ayında 25 bin geçici konut teslim edilecek" dedi. 17 Ağustos tarihinde meydana gelen deprem sonrası gelişmeler ile ilgili sorularını yanıtlayan Yılmaz, bölgede "afet kontrolünün" büyük oranda sağlandığını ve çalışmalara hız kazandırıldığını iddia etti. Deprem bölgesindeki binaları "ağır", "orta" ve "az" hasarlı olarak sınıflandırdıklarını belirten Yılmaz, hükümetin az hasarlı binaların onarılması için hak sahiplerine 600'er milyon lira yardım yapacağını açıkladığını hatırlattı.
240 bin bina incelendi
Afet İşleri Genel Müdürü Yılmaz, 17 Ağustos tarihinden bugüne kadar yaklaşık 240 bin binanın, 1200 mimar ve mühendis tarafından incelendiğini belirterek rapor hazırlandığını söyledi. Raporlara göre 67 bin binanın "ağır", 68 bin binanın "orta" ve 80 bin binanın da "az" hasarlı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Yılmaz, söz konusu raporların düzenli olarak bakanlığa bildirildiğini anlattı. Rüçhan Yılmaz, "devletin depremzedelere yeterince yardım edemediği konusundaki eleştirilerin ise haklı olmadığını savundu.
Geçici konutlar
İhale sonucu 25 bin geçici konutun Kasım ayı içerisinde teslim edileceğini söyleyenYılmaz, devletin depremzedelere yapacağı 100'er milyon liralık kira yardımının geçici konutlara olan talebi düşürdüğünü söyledi. Rüçhan Yılmaz, ihale sözleşmesinde geciken hergün için yüzde 1 oranında ceza öngörülmesinin de konutların tesliminin gecikmesininin önüne geçeceğini sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

Meslek odaları artık söz hakkı istiyor

SONRAKİ HABER

Depremzedeler unutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...